1. Haberler
  2. Gündem
  3. Fetullah Gülen’in Ölümü ve FETÖ Davaları Üzerindeki Etkisi

Fetullah Gülen’in Ölümü ve FETÖ Davaları Üzerindeki Etkisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fetullah Gülen’in Ölümü ve Sonrasındaki Gelişmeler

Fetullah Gülen'in Ölümü ve Sonrasındaki Gelişmeler

ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki malikânesinde son beş yıldır ciddi sağlık sorunlarıyla mücadele eden 83 yaşındaki Fetullah Gülen, tansiyon, böbrek ve solunum yetmezliği ile diyabet gibi çoklu organ yetmezliği rahatsızlıkları nedeniyle hayatını kaybetti. Gülen’in ölüm haberi, 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin baş mimarı olmasının yanı sıra, darbe sonrası açılan tüm FETÖ davalarında adı geçen bir terörist olarak gündeme bomba gibi düştü. Ölüm haberi, terör örgütüne yakın basın ve yayın organları aracılığıyla duyuruldu. Bu bilgi üzerine Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) hızlı bir şekilde harekete geçti ve Gülen’in öldüğü bilgisini araştırdı. Bilgi kısa sürede doğrulandı.

Ölümünün onaylanmasının ardından, terörist Gülen, terörden arananlar listesinden aynı gün içinde jet hızıyla çıkarıldı.

İADE TALEPNAMESİ GERİ İSTENECEK

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, 4 farklı renk kategorisinde oluşturulan terörden arananlar listesinde, ağırlıklı olarak FETÖ ve PKK’dan aranan üst düzey teröristler yer alıyordu. Fetullah Gülen de Türkiye’de en çok aranan azılı teröristler listesinin 20 milyon lira para ödüllü kırmızı renkli kategorisinde bulunuyordu. Ölüm haberinin doğrulanması ile birlikte, kırmızı kategorideki listeden de çıkarıldığı belirlendi. Terörist elebaşıyla ilgili adli ve hukuki sürecin de önümüzdeki günlerde tamamlanacağı bildirildi. İlk olarak, 1999 yılından bu yana hakkında 5 kez Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’ye iade edilmesi için düzenlenen iade talepnamesinin ABD makamlarından işlemsiz olarak iadesi talep edilecek.

ÖLÜM KAYDI SONRASINDA DAVA VE ARAMA KAYDI DÜŞECEK

Sonrasında, Ankara ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıkları ile ağır ceza mahkemeleri tarafından düzenlenen kırmızı bülten formu iptal edilecek. Interpol ile temasa geçilerek, hakkındaki uluslararası düzeyde arama kararını içeren karar geri alınacak. Fetullah Gülen’in Ankara ve İstanbul’daki FETÖ çatı davalarında sanık olduğu ve hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararları bulunan dava dosyalarına da, ölüm kaydının nüfus ve aile tablosuna işlenmesinin ardından ölüm nedeniyle düşme kararı verilecek. Bu süreç, terörist elebaşı hakkında Ankara, İzmir ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından Anayasayı ihlal suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle düzenlenen daimi arama kararları ile tutuklamaya yönelik yakalama kararlarının da geri alınmasını sağlayacak.

YERİNE GEÇECEK İSİMLERDE KIRMIZI LİSTEDE ARANIYOR

Örgüt içinde liderlik kavgasının baş gösterdiği ve Fetullah Gülen’in yerine geçmesi beklenen FETÖ’nün beyin takımını oluşturan çekirdek kadrolardan damadı Cevdet Türkyolu, İsmail Büyükçelebi, Mustafa Özcan ve Adil Öksüz gibi isimler, İçişleri Bakanlığı’nın en çok aranan azılı teröristler listesinin 20 milyon lira para ödüllü kırmızı kategorisinde yer alıyor.

Kaynak: Sözcü

Fetullah Gülen’in Ölümü ve FETÖ Davaları Üzerindeki Etkisi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!