1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail Ordusu Gazze Şeridi’nde Saldırılarını Artırdı

İsrail Ordusu Gazze Şeridi’nde Saldırılarını Artırdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Ordusu Gazze Şeridi’nde Şiddeti Artırdı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde başlattığı yeni operasyonun üzerinden iki hafta geçtikten sonra, saldırıların şiddetini artırdı. Kuzeydeki hastaneler ile yerinden edilmiş kişilerin sığındığı mülteci kamplarını abluka altına aldı ve insani yardımların sivillere ulaşmasını engelledi. Bölge sakinleri ve sağlık görevlilerinin ifadelerine göre, İsrail askerleri Cibaliye mülteci kampındaki erkekleri tutuklarken, kadınlara da kampı terk etmeleri için talimat verdi.

Sağlık görevlileri, İsrail’in Cibaliye’deki bir eve düzenlediği hava saldırısında beş kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), insani yardım araçlarının kuzeydeki yerleşim yerlerine ulaşmasının İsrailli yetkililer tarafından engellendiğini açıkladı. UNRWA Genel Komiseri diplomat Philippe Lazzarini, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda, “Kaçmaya çalışan insanlar öldürülüyor ve cesetleri sokaklarda bırakılıyor” diyerek durumu eleştirdi.

Hastane Yangınları ve Çatışmalar

Endonezya Hastanesi’ndeki sağlık görevlileri, İsrail askerlerinin bir okula baskın düzenleyip, oradaki erkekleri gözaltına aldıktan sonra okulu ateşe verdiklerini ve yangının hastane jeneratörlerine ulaşarak elektrik kesintisine yol açtığını ifade etti. Görüntüler, Endonezya Hastanesi’nin de alevler içinde kaldığını göstermekte. Sağlık görevlileri, askerlerin hastanenin içine girmediğini belirtirken, Kamal Adwan Hastanesi’ndeki sağlık görevlileri, İsrail güçlerinin gece saatlerinde hastane çevresinde yoğun çatışmalara girdiğini dile getirdi.

Filistinli sağlık yetkilileri, İsrail’in saldırıları sonucu Cibaliye’de en az 18, Gazze’nin diğer bölgelerinde ise sekiz kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. İsrail ordusunun yaptığı açıklamada, askerlerin Cibaliye bölgesinde altyapı ve tünel şaftlarını imha ettiği, ayrıca ‘Hamas militanlarını’ etkisiz hale getirdiği ifade edildi. Geçen yıl Ekim ayında Hamas’ın gerçekleştirdiği saldırının ardından, İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı hava ve kara harekâtında 42,500’den fazla Filistinli yaşamını yitirdi. Gazze Şeridi sağlık yetkilileri, yaklaşık 10,000 kişinin yıkılan binaların altında kaldığını ve bu ölü sayısının tahminlere dâhil edilmediğini vurguladı.

Kaynak: Sözcü

İsrail Ordusu Gazze Şeridi’nde Saldırılarını Artırdı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!