1. Haberler
  2. Gündem
  3. MHP Lideri Bahçeli’nin Terörist Başına TBMM Çağrısı ve BBP’den Gelen Tepkiler

MHP Lideri Bahçeli’nin Terörist Başına TBMM Çağrısı ve BBP’den Gelen Tepkiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Açıklamaları ve BBP’den Tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Terörist başı gelsin TBMM’de konuşsun” şeklindeki çağrısı, Cumhur İttifakı’nda ciddi bir tartışma ve çatlak yarattı. Bu durum, ittifakın küçük ortağı olan Büyük Birlik Partisi (BBP) tarafından sert bir dille eleştirildi. BBP, “Yeni bir ‘Çözüm Süreci’ne, birincisine nasıl şiddetle karşı çıktıysak, yine itiraz ederiz.” ifadesiyle Bahçeli’nin önerisine karşı durduklarını vurguladı.

BBP, bu açıklamanın yanı sıra, genel başkanları Mustafa Destici’nin çözüm sürecine dair bir videosunu da sosyal medya üzerinden paylaştı. Destici, videoda Türkiye’nin terörle mücadelesinin 40 yılı aşkın bir süredir devam ettiğini belirterek, şunları ifade etti:

  • “Hepimiz isteriz ki elbette ki terör bitsin, silahlar bırakılsın ve birlik beraberlik sağlansın.”
  • “Ama karşımızdaki terör örgütü, kendi ortağı çıkardıkları bir durum değil ki. Bu, emperyalistlerin kurdurduğu, desteklediği ve büyüttüğü bir terör örgütü. 40 yıldan beri Türkiye’ye saldırttıkları bir yapı ile karşı karşıyayız.”
  • “Uzlaşma, çözüm süreci, helalleşme gibi yaklaşımlar, bunların kimin adına yapılacağını sorgulamak zorundayız. Binlerce şehidimiz var. Şehitlerimizin ailelerine sorduk mu?”

Mustafa Destici’nin bu açıklamaları, terörle mücadelede kararlılık vurgusunun yanı sıra, geçmişte yaşanan çözüm sürecinin getirdiği olumsuzlukları hatırlatmakta ve bu tür girişimlere karşı duyulan tepkiyi de açıkça ortaya koymaktadır.

Kaynak: Sözcü

MHP Lideri Bahçeli’nin Terörist Başına TBMM Çağrısı ve BBP’den Gelen Tepkiler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!