1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Tarihi Başarıları ve TRT’deki Rekabet

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Tarihi Başarıları ve TRT’deki Rekabet

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Başarıları

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Başarıları

Geçtiğimiz yıl rüya gibi bir yaz geçiren Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi (VNL) ve Avrupa Şampiyonası’nda kazandığı altın madalyalarla tarihi başarılara imza attı. Bu yıl ise Paris 2024 Olimpiyatları’nda dördüncülük elde ederek tarihinin en iyi derecesine ulaştı. Başarılarıyla birlikte izlenme oranları da yükselen milli oyuncular, yayıncı kuruluş TRT’de büyük bir rekabetin yaşanmasına neden oldu.

Yılın ilk aylarında, önemli karşılaşmalarda uzun süre mikrofon başında bulunan spiker Mehmet Sevinç’in TRT’den ayrıldığı duyuruldu. Sevinç, ayrılığı sonrası yaptığı açıklamalarda başka bir TRT spikeri olan Kerem Öncel’i sert ifadelerle eleştirdi.

‘Anlatım Kalitesi Ortada’

Yaz aylarında oynanan karşılaşmaları YouTube yayınlarında değerlendiren Sevinç, maçları TRT üzerinden izleyemediğini belirterek, “Biz Türkçe izleyemiyoruz maalesef, anlatım kalitesi malum” şeklinde konuştu. Bu açıklamalar, TRT’deki rekabet iddialarını güçlendirirken, Kerem Öncel de sosyal medya hesabında Sevinç hakkında ağır ithamlarda bulunarak iki milli sporcu için skandal ifadeler kullandı.

‘Babası Bile Belli Değil’

Öncel’in iddiasına göre, Mehmet Sevinç, TRT’de çalışan hamile bir kadın görevliye “Seni muhatap almayacağım. Senin çocuğunun babası belli değil” şeklinde ifadeler kullandı. Ayrıca, Sevinç’in Hande Baladın ve Melissa Vargas için de hakarete varan sözler sarf ettiğini ve bu ifadelerin kurum içindeki bir soruşturmada yer aldığını öne sürdü.

Paylaşımları Silmesi Yetmedi

Öncel, yaptığı paylaşımları sonradan silip takipçilerinden özür diledi. Ancak, TRT’den dikkat çeken bir adım geldi. Yıllardır hem milli takım hem de kulüp karşılaşmalarında Sevinç ile birlikte anlatım yapan Öncel, Sevinç’in ardından TRT’de tek söz sahibi haline gelmişti. Fakat, sosyal medyada gündem olan paylaşımların ardından Öncel, TRT tarafından kızağa çekildi. Örneğin, Fenerbahçe Medicana ve Eczacıbaşı Dynavit arasında oynanan Şampiyonlar Kupası finalinde mikrofon başına geçmeyen Öncel, şu ana kadar TRT üzerinden yayınlanan hiçbir lig karşılaşmasında anlatım yapmadı.

Kaynak: Sözcü

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Tarihi Başarıları ve TRT'deki Rekabet

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Tarihi Başarıları ve TRT’deki Rekabet
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!