1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bahçeli’nin Öcalan Açıklamaları ve CHP’nin Tepkisi

Bahçeli’nin Öcalan Açıklamaları ve CHP’nin Tepkisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bahçeli’nin Açıklamaları ve CHP’nin Tepkisi

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Bahçeli, “Terörist elebaşı çıkıp tek taraflı silah bıraktığını ilan etmeli. Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM’de DEM Parti Grup Toplantısı’nda konuşsun” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalara CHP Grup Başkanvekili Murat Emir’den sert bir yanıt geldi. Emir, Bahçeli’nin sözlerinin arka planını irdeleyerek, “Bahçeli, Öcalan için af çıkarılsın demiştir.” dedi. Emir, Bahçeli’nin daha önce PKK’ya yönelik bir çağrıda bulunduğunu hatırlatırken, “Tecritin kaldırılması gerektiğini söylememişti. Ancak şimdi tecrit kaldırılsın diyen Bahçeli, bu hafta da gelsin Meclis’te DEM grubunda konuşsun diyerek, Öcalan için af çıkarılsın demiştir” şeklinde konuştu.

Emir, şu açıklamaları yaptı: “Ağırlaştırılmış müebbet hapsi olan bir kişiye özel bir düzenleme yapılması imkansızdır. Açık konuşsunlar. Bunun af olmadan diğer türlüsü imkansızdır. Yani, Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan için af istemiştir.”

CHP’li Emir, Bahçeli’nin Umut hakkı için bir yasal düzenleme talep ettiğini belirterek, “Son derece yanlış bir noktadan başlıyor. ‘İmralı canisi’ dediği kişiden çözüm bekliyor. Bu son derece talihsiz bir konuşmadır.” ifadesini kullandı. Emir, partisinin barıştan yana olduğunu ve huzur için her türlü mücadeleyi vereceklerini vurguladı. “Bunun çözüm yeri TBMM’dir. Ağırlaştırılmış müebbet alan bir kişi, özel bir düzenlemeyle Meclis’te konuşsun demiyoruz, biz barış istiyoruz” dedi.

Emir, bu konunun yalnızca milletin temsilcileri tarafından tartışılması gerektiğini belirterek, “Bunca şehidin kanının ana sorumlularından birinin Meclis’te konuşmasını kastetmiyoruz.” dedi. Ayrıca, “Çözümün adresi İmralı değildir.” diyerek Bahçeli’nin yaklaşımını eleştirdi.

Son olarak, Emir, “Bu barıştan yana tutum doğrudur. Ama doğru olmayan çözüm adresinin İmralı gösterilmesidir. Sayın Bahçeli, siyaseti ‘U’ dönüşüyle bilinen bir siyaset çeşididir. İmralı canisi derken bir anda neden böyle bir dönüş yaptılar?” diyerek Bahçeli’nin tutumunu sorguladı.

Kaynak: Sözcü

Bahçeli’nin Öcalan Açıklamaları ve CHP’nin Tepkisi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!