1. Haberler
  2. Dünya
  3. Hunter Vadisi’nde Kayalar Arasında Sıkışan Kadın 7 Saatte Kurtarıldı

Hunter Vadisi’nde Kayalar Arasında Sıkışan Kadın 7 Saatte Kurtarıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hunter Vadisi’nde Yaşanan Talihsiz Olay

Hunter Vadisi'nde Yaşanan Talihsiz Olay

Avustralya’nın güzel doğasıyla ünlü Hunter Vadisi’nde, kaybolan telefonunu kurtarmaya çalışırken talihsiz bir kaza geçiren 23 yaşındaki bir kadın, bu deneyimin bedelini ağır ödedi. İki büyük kayanın arasında sıkışan genç kadın, tam yedi saat boyunca kurtarma ekiplerinin yoğun çabaları sonucunda kurtarıldı.

Hareketsiz Kalması Tavsiye Edildi

Kurtarma çalışmalarının başladığı andan itibaren ambulans ve itfaiye ekipleri, kadın için hareketsiz kalmasını önerdi. Ekipler, eğer hareket ederse kayaların daha derin bir noktasına kayabileceğinden ve bu durumun kurtarma sürecini zorlaştıracağından endişe ediyordu. Ayrıca, uzun süre baş aşağı durmasının uzuvlarında aşırı basınç oluşturabileceği ihtimali de göz önünde bulunduruldu.

Kurtarma Süreci Zorlayıcıydı

Kurtarma ekiplerinin kadının ayağına ulaşabilmesi için gerekli olan kaya parçalarının temizlenmesi, saatler süren zorlu bir çalışma gerektirdi. Ekipler, önce bir ayağı kurtarmak için çalıştı, ardından diğerine ulaşmak için mücadele etti. Her anın kritik olduğu bu süreçte, ekiplerin sabrı ve profesyonelliği ön plana çıktı.

Kurtarıldı, Ama Telefonu Kayıp

CNN’e açıklama yapan New South Wales Ambulans uzmanı kurtarma paramediği Peter Watts, “Kadını kurtarmak için bir vinç kullandık. Onu kayaların arasından çekebilmek için her iki tarafına kereste yerleştirdik. Böylece, küçük 10 santimetrelik boşluktan sallanmasını veya yuvarlanmasını engellemiş olduk,” dedi. Nihayetinde kadının yarıktan çıkarıldığı anda, ayakta durmakta zorluk çektiği ve gözlem için hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Ancak ne yazık ki, kaybolan telefonu kayaların arasında sıkışmış durumda kaldı.

Kaynak: Sözcü

Hunter Vadisi’nde Kayalar Arasında Sıkışan Kadın 7 Saatte Kurtarıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!