1. Haberler
  2. Dünya
  3. Türkiye Minsk Büyükelçiliği’nde Uyuşturucu Kaçakçılığı Skandalı

Türkiye Minsk Büyükelçiliği’nde Uyuşturucu Kaçakçılığı Skandalı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin Minsk Büyükelçiliği’nde görevli bir personelin, özel aracıyla uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı ortaya çıktı. Şubat 2023’te Belarus’tan yola çıkan bir büyükelçilik aracının, Zeytinburnu’nda 57 kilo kokainle yakalanması, skandalın patlak vermesine neden oldu.

Türkiye Minsk Büyükelçiliği'nde Uyuşturucu Kaçakçılığı Skandalı

Olayın ardından Dışişleri Bakanlığı, ilgili personelin görevine derhal son verdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, bu olayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Keçeli, “Minsk Büyükelçiliği’nde görevli sözleşmeli personelin uyuşturucu kaçakçılığı yaparken yakalandığı bilgisi doğrudur. Bu kişi derhal görevden alınmıştır ve konuyla ilgili gerekli soruşturma başlatılmıştır,” şeklinde ifadelerde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Açıklama

Keçeli, ayrıca uyuşturucu kaçakçılığında kullanılan aracın Dışişleri Bakanlığı’na bağlı bir araç olmadığını vurguladı. “Olayda kullanılan aracın Minsk Büyükelçiliğimize ait olduğu bilgisi yanlıştır. Söz konusu otomobil, olaya karışan kişinin şahsi aracıdır. Haberde bahsedilen diğer iki kişinin ise Bakanlığımızla hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır,” dedi.

Bu durum, Türkiye’nin yurtdışındaki diplomatik temsilciliklerinde yaşanan güvenlik ve denetim sorunlarını bir kez daha gündeme getirmiştir. Uyuşturucu kaçakçılığı gibi ciddi suçların, diplomatik koruma altında gerçekleşmesi, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde büyük bir endişeye yol açmaktadır.

Olayın detaylarıyla ilgili olarak daha fazla bilginin gelmesi beklenirken, Dışişleri Bakanlığı’nın konuya ilişkin alacağı önlemler de merakla izlenmektedir.

Türkiye Minsk Büyükelçiliği’nde Uyuşturucu Kaçakçılığı Skandalı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!