1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tülay Hatimoğulları’ndan Abdullah Öcalan’a Destek ve Onurlu Barış Vurgusu

Tülay Hatimoğulları’ndan Abdullah Öcalan’a Destek ve Onurlu Barış Vurgusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları’ndan Öcalan’a Destek

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı açıklamalara yanıt vererek, “Çözümü kimseden dilenmiyoruz. Onurlu barış için inisiyatif almaya hazırız.” dedi.

Hatimoğulları, partisinin grup toplantısında önemli mesajlar verdi. “AKP’nin dış politikası iflas etti. Kürt sorununun çözüm yolu bellidir. Ortadoğu ve Türkiye’de kalıcı barışın muhatabı, İmralı adasında ağır tecrit altında tutulan sayın Abdullah Öcalan’dır. Kürt sorununun çözümü için en uygun zemin Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Parlamentoda ve siyasette muhatap olan DEM Parti’dir. Eğer bir başlangıç yapılacaksa, tecridin bir an önce kaldırılması gerekmektedir. Kürt sorununun çözümünde pusula demokratik müzakeredir. Bu sürecin sonunda onurlu bir barış sağlanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Hatimoğulları, açıklamalarını sürdürerek, “Çözümü kimseden dilenmiyoruz. Onurlu barış için inisiyatif almaya hazırız.” dedi. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hatimoğulları, “Tecrit bir an önce kalkmalı. Muhatap olan sayın Öcalan’ın üzerindeki tecritin kaldırılmasıyla ilgili Bahçeli’nin ifade ettiğinin altını çizdik. Umut hakkı, bizim uzun zamandan beri ifade ettiğimiz bir konudur.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Sözcü

Tülay Hatimoğulları’ndan Abdullah Öcalan’a Destek ve Onurlu Barış Vurgusu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!