1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in TBMM Grup Toplantısı’ndaki Açıklamaları

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in TBMM Grup Toplantısı’ndaki Açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Konuşması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Özel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, partisinin bugünkü grup toplantısında terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili sarf ettiği sözlere yanıt verdi. Bahçeli, “Şayet tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM’de DEM Parti toplantısında konuşsun. Terörün bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın” demişti. Özel, bu ifadeler üzerine şu yanıtı verdi:

  • – Kapalı kapılar ardında birtakım müzakereler yürütülüyor. Sözler alınıp sözler veriliyor. Bahçeli’nin kendi iradesiyle ‘tecrit kaldırılsın. Abdullah Öcalan kürsüye gelsin. Örgüte silah bırakma çağrısı yapsın’ dediği bir dil ile karşı karşıyayız.
  • – Türkiye’de bir daha kan akmayacaksa, anaların gözünden yaş akmayacaksa ve ülkede barış olacaksa bu bağlamdaki sözlere kıymet veriyoruz. Terörün bitmesine biz tam destek vereceğiz.
  • – Devlet Bey çok sık döner. Devlet Bey’in bugünkü açıklaması Meclis’i dışlamaktadır. Ne yapılacaksa TBMM’de yapılmalıdır. Tam bir toplumsal mütabakat olmadan sonuç alınamayacaktır.

Özel, konuşmasına devam ederek şu konulara değindi:

Yenidoğan Çetesi İddiaları

Türkiye’nin dört bir yanından toplantıya katılan belediye başkanlarına ve ekranlardan takip edenlere selam gönderen Özel, geçtiğimiz hafta insanlık adına utandırıcı olaylarla karşılaştıklarını ifade etti. Özel,

  • – Para uğruna bebeklerimizi, annelerine kavuşmadan küvezde bırakıp, daha sonra cansız bedenlerini ailelerine teslim edenlerin yaptıkları, insanlığı tamamen kaybetmiş olanların eylemleri hepimizi derinden yaraladı.
  • – Bu çete bir travma yarattı, üzgünüz ve bu travmayı kolay atlatamayacağız. Pandemi döneminde özveriyle görev yapan doktorlarımızı zan altında bıraktılar.
  • – Olayın ilk anından itibaren arkadaşlarımız oradaydı. İddianameyi okudular ve konuyla ilgili ihbarlar yağmaya başladı.
  • – Yine haklı çıkmış olduk. Bu iktidara, sağlığı piyasalaştırmayın, özel hastanelere bu kadar çok alan açmayın, bu alanı sermayeye açmayın derken ne kadar haklı olduğumuz bir kez daha ortaya çıktı.
  • – Üç sağlık bakanının, ikisinin özel hastanesi var, bir tanesi ise o zaman İl Sağlık Müdürü olan, şu anki bakan. İhbardan altı ay sonra teknik takip başlıyor.
  • – Bebekler ölüyor, bunlar takip ediyor. Mayıs ayında gözaltılar başlıyor ama hastaneler açık kalmaya devam ediyor. Infial başladıktan sonra şimdi hastaneleri kapatıyorlar; bebekler nisana kadar ölmeye devam ediyor.

İstifa Çağrısı

Özel, sağlık bakanına yönelik sert eleştirilerde bulunarak şunları söyledi:

  • – İlk yapılması gereken, şu anki sağlık bakanının soruşturmaları gölgelememek için görevinden istifa etmesidir. Kendisini kişisel sebeplerle değil, ilkesel sebeplerle istifaya davet ediyorum.
  • – Kanun önünde her şeyin ortaya dökülmesi gerekirken, bakanlıkta bulunması gerçekten kabul edilemez bir durumdur.
  • – Eğer aklanırsa tekrar gelsin bakan olsun. Şu an işgal ettiği konum gerçekten sorunlu bir durumdur.
  • – Süleyman Soylu’nun kuzeni Mehmet Soylu’nun tıbbi malzeme üzerine çalışan firmasıyla ilgili SGK’nın kurum zararı 15 milyar TL olarak kaydedilmiş ve bu durum hasır altı edilmiştir.
  • – Türkiye’deki emeklilere verilen zammın miktarı ise 33 milyar TL. Yani şunu görmemiz gerekiyor ki hem Sağlık Bakanlığı’nın hem SGK’nın yeniden revize edilmesi ve liyakat esasına göre donatılması şarttır.

FETÖ Açıklaması

Özel, Fethullahçı Terör Örgütü’nün elebaşı Fethullah Gülen’in ölümüne dair de yorumda bulundu:

  • – Dün Fethullahçı Terör Örgütü’nün elebaşı öldü. Bu ülkeye çok büyük kötülükler yaptı. Soruları çaldırdı, başarısız olan gençler, mülakatta elettiği memurlar, kurumlarda mobbing yaparak işten ettikleri, bu dünyada adalet önünde hesap vermeden, sözde müttefik ABD’nin onun hamiliğine soyunması ve onu oradan alamaması, ne kadar beceriksizlik olduğunu gösteriyor.
  • – Fethullah Gülen gitti ama günah kapıları açık kalmaya devam edecek. Yazılmaya devam edecektir. Ama ona ne kadar yazılıyorsa, ona ne istediyse verenlerin de günah defterine bunlar işlenmektedir.

Asgari Ücret Rakamı

Özel, asgari ücretle ilgili de net mesajlar verdi:

  • – Asgari ücrete vereceğiniz her mücadelenin yanındayız. 30 bin liranın altındaki asgari ücreti kabul edenle gönül bağı kuramayacağız.
  • – 30 bin liranın altındaki asgari ücret kabul edilemez.

Mülteci Çıkışı

Özel, Almanya’daki mültecilerle ilgili sorulan bir soruya da yanıt vererek şu ifadeleri kullandı:

  • – Alman gazeteci sordu; Siz Almanya’daki mültecilerin gelmesi ya da Suriye’den yeni mültecilerin Avrupa’ya gelmemesi için nasıl bir işbirliği yaptınız?
  • – Erdoğan cevap verdi; mültecilere kapımız hep açık olmuştur; Lübnan’dan gelen olursa onlara da kapımız açıktır.
  • – Esad’la görüşüp anlaşıp, eldeki Suriyelileri memleketlerine yollamaya, bunun için AB’nin ekonomik katkısını almaya uğraşacağına, Suriye’den gelene kapımız açık demektedir.

Kaynak: Sözcü

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in TBMM Grup Toplantısı’ndaki Açıklamaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!