1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erzurum’da Tarım Hasat Sezonu Başarıyla Tamamlandı

Erzurum’da Tarım Hasat Sezonu Başarıyla Tamamlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzurum’da Tarım Hasat Sezonu Tamamlandı

Erzurum'da Tarım Hasat Sezonu Tamamlandı

Yaklaşık 5 milyon dekar alanda 39 bin 200 çiftçinin üretim yaptığı Erzurum’da, tarım alanlarındaki hasat sezonu başarıyla tamamlandı. Temmuz ayının ilk on gününde meteorolojik verilere göre metrekareye 95,2 kilogram yağış düşmesi, çiftçilerin yüzünü güldürdü. Bu yıl genelinde kentte 278 bin ton buğday, 80 bin ton arpa, 25 bin ton yulaf, 6 bin 600 ton çavdar ve 25 bin ton mısır hasat edildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftçilere gereken destekleri sunarak üretime katkı sağladıklarını ifade etti. Bu yıl çiftçilerin daha önce taahhüt edilemeyen arazilerini de beyan ettiklerini belirten Kenger, “Yeni arazileri kayıt altına aldık ve çiftçilerimize destek verdik.” dedi.

– “Temmuz Yağışlarının Olumlu Etkisini Gördük”

Hububat hasadının tüm alanlarda tamamlandığını belirten Kenger, sözlerine şöyle devam etti: “Genel olarak ülke genelinde bu yıl kurak bir yaz geçirdik, ancak Erzurum, Temmuz ayında güzel yağış aldı ve bunun olumlu etkisini gördük. İç Anadolu’ya kıyasla hububat rekoltemizde artış kaydettik. Patates ve şeker pancarı hasatları hala devam ediyor; bu ayın sonuna kadar bu işlemlerin tamamlanmasını bekliyoruz. Şu anda tarlalarımızda güzlük ekimler için hazırlıklar yapılıyor.”

Kenger, 2024 yılı için hububat alanlarından buğday beyanının 923 bin dekar olarak gerçekleştiğini ve bu yıl yaklaşık 278 bin ton verim alındığını vurguladı. Arpa ekiliş alanının ise 410 bin dekar olduğunu ve ortalama 80 bin ton ürün elde edildiğini dile getirdi.

Erzurum'da Tarım Hasat Sezonu Başarıyla Tamamlandı

Kentteki tarım arazilerinin verimli olduğunu belirten Kenger, “Biz su sıkıntısı olmayan bir iliz. Üretim havzamızda buğday ve arpa gibi önemli ürünler bulunuyor. Bakanlığımız, su kaynaklarını merkeze alarak üretim planlamalarını gerçekleştiriyor. Bu yıl verimli bir hasat dönemi geçirdik ve tarlalarımızı yeni ekiliş sezonuna hazırlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü

Erzurum’da Tarım Hasat Sezonu Başarıyla Tamamlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!