1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kuşadası’nda Göçmen Botu Battı, 2 Ölü

Kuşadası’nda Göçmen Botu Battı, 2 Ölü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuşadası’ndan Sisam Adası’na Geçişte Facia

Aydın’ın Kuşadası ilçesi yakınlarında, 4 mil uzaklıkta bulunan Sisam (Samos) Adası’na geçmeye çalışan göçmenleri taşıyan lastik bot, zor hava koşulları nedeniyle battı. Olayda 2 göçmen yaşamını yitirirken, 22 göçmen kurtarıldı.

Edinilen bilgilere göre, Aydın ilinin Kuşadası ilçesindeki Dilek Yarımadası yakınlarından hareket eden bir grup göçmen, aralarında 2 kadın ve 4 çocuk olmak üzere toplam 24 kişi, Yunanistan’a ait Sisam Adası’na ulaşmak amacıyla bindikleri lastik botla denize açıldılar. Ancak fırtına ve dalgalar nedeniyle bot, adaya yalnızca 4 mil mesafede battı.

Balıkçıların durumu fark etmesi üzerine, olay yerine Frontex ve Sahil Güvenlik ekipleri hızla sevk edildi. Yapılan kurtarma operasyonunda, denize düşen 22 göçmen başarılı bir şekilde kurtarıldı. Ancak, iki göçmen yarı baygın halde bulundu. Kurtarılanlar arasında yapılan ilk müdahalenin ardından, bir erkek ve bir kadın göçmen, derhal Sisam Hastanesi’ne kaldırıldı fakat ne yazık ki orada yaşamlarını yitirdiler.

Hayatını kaybeden göçmenlerin cenazelerinin otopsi işlemleri için Rodos Adası’na gönderileceği belirtildi. Bu trajik olay, bölgede yaşanan göçmen krizinin ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Sözcü

Kuşadası’nda Göçmen Botu Battı, 2 Ölü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!