1. Haberler
  2. Gündem
  3. Devlet Bahçeli’nin Öcalan’a Umut Hakkı Önerisi ve CHP’nin Tepkisi

Devlet Bahçeli’nin Öcalan’a Umut Hakkı Önerisi ve CHP’nin Tepkisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Öcalan’a Yönelik Umut Hakkı Önerisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, teröristbaşı Abdullah Öcalan için gündeme getirdiği ‘umut hakkı’ önerisi ile dikkat çekti. Parti grubunun TBMM’deki toplantısında yaptığı konuşmada, Bahçeli, Abdullah Öcalan’a yönelik önemli çağrılarda bulundu. Bahçeli, “Eğer terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM’de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen sona erdiğini ve örgütün lağvedildiğini açıklasın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenleme yapılması ve bu haktan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın” şeklinde ifadeler kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan’ın Tepkisi

Bahçeli’nin bu önerisine yönelik olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, MHP’yi ideolojik tutarsızlıkla suçladı. Bakan, Cumhur İttifakı’nın sorunları çözmeye yönelik niyetlerinin olmadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

  • “Geçmişte de çözüm sürecinde amaçları Kürt seçmeninin oyunu almaktı; ona yönelik bir taktikleri vardı. Şimdi de benzer bir tutum içerisindeler, bunu yaparken meşru siyaseti dışlayarak TBMM’yi, seçilmişleri, halkın gerçek temsilcilerini dışlıyorlar.”
  • “Kürtlerin talepleri üzerine kurulmuş bir siyasi parti var, DEM Parti. Görüşeceksen buradaki siyasi partinin meşru temsilcileriyle görüşeceksin ve çözüm yeri meclis. Eğer bir sorun varsa o sorunun çözümünü arayacağın yer, tüm siyasi partilerin katılımıyla olur.”
  • “Daha önce İmralı’da aranan çözüm sorun getirmedi. Aynı şekilde Kandil’e elçiler gönderdiler, o da bir sonuç vermedi. Bahçeli’nin çözümlere ‘ortak akıl’ demesi de doğru değil.”
  • “Müebbet hapis cezası almış bir terör örgütü liderinin af gibi bir öneriyle parlamentoya getirilmesi, siyasi etik açısından kabul edilemez.”
  • “Bir siyasi partinin ideolojik tutarlılığı olması lazım; geçmişte neyi savunuyorsanız, bugün de onu savunmalısınız.”

Bahçeli’nin U Dönüşü ve CHP’nin Görüşü

Bakan, Bahçeli’nin yaklaşımındaki değişiklikleri de eleştirerek, “Çözümün adresinin her zaman parlamento olduğunu belirttik. Bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Ancak Bahçeli’nin bu dönüşü yeni değil, geçmişte Erdoğan’ın söylediklerini de hatırlıyoruz. MHP, AK Parti’den önce cumhurbaşkanı adayı olarak kendini açıklamıştı, bugün yaptığı da aynı şey.” dedi.

Bakan, Bahçeli’nin önceki açıklamalarını hatırlatarak, “Dün ip atıyordu, bugün umut hakkından bahsediyor. Dolayısıyla Erdoğan, iktidarını sürdürmek adına gözlerini karartmış durumda. Biz, parlamentoda meşru zeminde her konuyu tartışmaya açığız. Ancak parlamentonun dışındaki bir çözüm arayışını doğru bulmuyoruz. Bu Türkiye için yarar getirmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

Son olarak, Türk toplumunun tüm siyasi partilerin üzerinde uzlaşabileceği bir süreçle gerçek çözüme ulaşacağını savunan Bakan, “Bu tür bir yaklaşım, Türkiye’nin demokratikleşmesi adına atılacak adımları destekler.” dedi.

Kaynak: Sözcü

Devlet Bahçeli’nin Öcalan’a Umut Hakkı Önerisi ve CHP’nin Tepkisi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!