1. Haberler
  2. Spor
  3. Oleksandr Zinchenko’nun Manchester City’deki Kariyeri ve Guardiola ile Yaşadığı Anılar

Oleksandr Zinchenko’nun Manchester City’deki Kariyeri ve Guardiola ile Yaşadığı Anılar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oleksandr Zinchenko’dan Dikkat Çeken Açıklamalar

Oleksandr Zinchenko'dan Dikkat Çeken Açıklamalar

Ukraynalı futbolcu Oleksandr Zinchenko, yeni kitabı Believe‘de Manchester City’deki kariyerinin ilk yıllarına dair ilgi çekici ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. Zinchenko, Manchester City’ye transfer olduktan sonra, kulübün kendisini üç sezon boyunca “akademi sözleşmesi” altında çalıştırdığını ve profesyonel bir sözleşmeye ancak 2019 yılında kavuşabildiğini ifade etti.

Zinchenko, 2016 yılında Rusya’nın Ufa takımından Manchester City’ye katıldığını belirtirken, gözlemci ekipleri tarafından Shakhtar Donetsk’in genç takımına karşı Arsenal’e oynadığı bir maçta keşfedildiğini aktardı. Premier Lig devine katılma fırsatının kendisine büyük bir heyecan verdiğini vurguladı. Ancak, kulüp yetkililerinin kendisine ilk üç yıl boyunca yalnızca genç oyuncu maaşı ödeneceklerini söylediğini belirtti.

‘İLK 43 MAÇTA ALTYAPI MAAŞI ALDIM’

Kitabında bu durumu detaylı bir şekilde anlatan Zinchenko, “City’nin avukatları bana: ‘Bak, bu akademi oyuncusu sözleşmesi, değil mi? İlk resmi maçını oynadığın anda, sana tam profesyonel oyuncu maaşı ödediğimiz bir sözleşme yapacağız. Bize güven,’ dediler. Elbette kabul ettim. Hayalimin peşinden gittim. Ama profesyonel sözleşmem ne zaman geldi biliyor musunuz? Premier Lig’de 43 maç oynadıktan sonra! İki Premier Lig şampiyonluğu kazandım ve bu sürede akademi maaşı aldım.” şeklinde bir açıklama yaptı. Zinchenko, 2019’a kadar tam profesyonel bir sözleşme yapılmadığını vurgularken, bu süreçte iki Premier Lig şampiyonluğuna büyük katkı sağlamış olmasına rağmen düşük ücretlerle mücadele ettiğini belirtti.

GUARDİOLA ANISI

Zinchenko, kitabında Manchester City’nin efsanevi teknik direktörü Pep Guardiola ile yaşadığı ilginç bir anıya da yer verdi. Bir antrenmanda yaptığı hatalı pas sonrası Guardiola’ya karşı sesini yükselten Zinchenko, bu olayın ardından Guardiola’nın antrenmanı aniden sonlandırdığını anlattı. Zinchenko, “Sesli bir şekilde, ‘Hocam! Sadece bir pas hatası yaptım, biliyorsunuz değil mi?’ dedim. Tepkisi inanılmazdı. ‘Oh, tamam, özür dilerim, özür dilerim Bay Zinchenko. Tamam, herkes içeri,’ dedi. Sonra soyunma odasına gitti ve antrenman sona erdi. O anda büyük bir sıkıntı içinde olduğumu anladım.” dedi.

Zinchenko, bu olaydan sonra bir sonraki maçta yedek kulübesine çekildiğini ve hemen ardından Guardiola’dan özür dilediğini açıkladı. “İlk başta hatalı olduğumu anladım. Ama doğrudan ofisine gidip özür dilemek aptalca olurdu. Maçtan bir gün önceydi ve onun kafası tamamen maç planına odaklanmıştı. Bu yüzden maçtan sonra özür diledim,” şeklinde konuştu. Bu olayın ardından Guardiola ile ilişkilerinin daha da güçlendiğini ifade eden Zinchenko, Manchester City’nin geçen sezon üçleme (treble) kazandığı gece Guardiola’nın kendisini telefonla arayarak, Arsenal’de oynadığı bir sezona rağmen katkıları için teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Sözcü

Oleksandr Zinchenko’nun Manchester City’deki Kariyeri ve Guardiola ile Yaşadığı Anılar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!