1. Haberler
  2. Spor
  3. İlke Naz Hoş’un Babası Hakkında Suç Duyurusu: Aile İçi Şiddet ve Adalet Arayışı

İlke Naz Hoş’un Babası Hakkında Suç Duyurusu: Aile İçi Şiddet ve Adalet Arayışı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin’de Acı Bir Aile Hikayesi: İlke Naz Hoş’un Suç Duyurusu

Mersin’in Tarsus ilçesinde, uluslararası başarılarıyla tanınan Oturarak Voleybol Kadın Milli Takımı oyuncusu İlke Naz Hoş’un, babası O. Hoş hakkında yaptığı suç duyurusu, dikkatleri üzerine çekti. İlke Naz Hoş, babasının kendisine otomobiliyle ve iş yerinde zarar verdiğini öne sürerek, hukuki süreç başlattı. 20 yaşındaki milli sporcu, yaşadığı olayların ardından, adli makamlara başvurarak babasının gözaltına alınmasını sağladı.

Doğuştan sol eli olmayan İlke Naz Hoş, gazetecilere verdiği demeçte, babasının kendisini tehdit ettiğini ve şiddet uyguladığını belirtti. Olayın ardından Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak durumu bildirdiğini kaydeden Hoş, avukatı aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti. İlke, babasının kumar bağımlılığı nedeniyle hayatının zorlaştığını ve son iki yıldır babasının “yasal danışmanı” olarak kendisini zor durumda bıraktığını iddia etti.

Bir yandan balıkçılık yaparak geçimini sağlamaya çalışan Hoş, aynı zamanda milli takımda aktif spor hayatına devam ettiğini vurguladı. “Babam, eğitim hayatımı sona erdirdi ve şimdi de iş hayatımı elimden almak istiyor. Ben sadece ekmeğimin peşindeyim,” diyen genç sporcu, yaşadığı zorlukları dile getirdi.

“ÖLMEDEN DEĞERİMİN BİLİNMESİNİ İSTİYORUM”

İlke Naz Hoş, geçmişte babası hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığını ifade ederek, “İki yıl önce de benzer bir talepte bulunmuştum. O zaman 4 bin lira para cezası kesildi, fakat başka bir işlem yapılmadı. O ceza da benim tarafımdan ödendi,” dedi. Yaşadığı fiziksel ve psikolojik şiddeti anlatan Hoş, “Dayak, tehdit ve hakarete maruz kalıyorum. Dün akşam iş çıkışı evime dönerken, ışıklarda yanımıza geldi ve arabama tekmeler attı. Camı kırdı ve kaputu parçaladı. Polislere haber verdik, o sırada babam dükkanıma gidip taş atarak camları kırdı,” şeklinde konuştu. “Maddi ve manevi her şekilde adaletin yerini bulmasını istiyorum. Sesimin duyulmasını istiyorum. Ölmeden değerimin bilinmesini istiyorum,” diyerek, yaşadığı travmaları dile getirdi.

İŞ YERİNE VE ARACINA ZARAR VERMESİ KAMERADA

Olay, Gaziler Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda meydana geldi. İlke Naz Hoş’un annesi, kız kardeşi ve ortağının da bulunduğu otomobile babası O. Hoş’un saldırısı, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Kısa süre içinde, O. Hoş’un kızına ait balıkçı dükkanına giderek, tezgahın camlarını kırması ve iş yerinin tabelasına zarar vermesi, güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme sonucunda, O. Hoş gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan O. Hoş, adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Sözcü

İlke Naz Hoş’un Babası Hakkında Suç Duyurusu: Aile İçi Şiddet ve Adalet Arayışı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!