1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kocaeli’nin Gebze İlçesinde Doğalgaz Patlaması: 1 Ölü, 7 Yaralı

Kocaeli’nin Gebze İlçesinde Doğalgaz Patlaması: 1 Ölü, 7 Yaralı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, Mevlana Mahallesi Ayyıldız Caddesi üzerindeki bir apartmanda meydana gelen doğalgaz patlaması sonucu bir kişi hayatını kaybederken, 7 kişi de yaralandı. Olay, 5 katlı bir binanın dördüncü katındaki dairede, henüz belirlenemeyen bir nedenle gerçekleşti. Patlama anında, aralarında çocukların da bulunduğu toplam 8 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda AFAD, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, patlama sonrası binadan yaralıları çıkararak, ambulanslarla çevredeki hastanelere ulaştırdı. Ancak, molozların altında kalarak ağır yaralanan 65 yaşındaki Günay Ergen, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ergen’in cenazesi, Gebze Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.

Kocaeli'nin Gebze İlçesinde Doğalgaz Patlaması: 1 Ölü, 7 Yaralı

3 Bina ve 6 Araç Zarar Gördü

Patlama, yaşandığı katta büyük bir hasara yol açarken, çevredeki 3 binaya da ciddi zararlar verdi. Binadan kopan parçaların üzerine düştüğü 6 araçta hasar gördü. Olay sonrası polis ekipleri, güvenlik önlemleri alarak olay yerinde güvenlik çemberi oluşturdu.

Kocaeli'nin Gebze İlçesinde Doğalgaz Patlaması: 1 Ölü, 7 Yaralı

İnceleme Sürüyor

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, olayın hemen ardından bölgeye AFAD, itfaiye, sağlık, doğalgaz firması ekipleri ve ilgili tüm kurumların hızlı bir şekilde sevk edildiğini belirtti. Vali Aktaş, patlamanın doğalgaz kaynaklı olduğunu ifade ederek, olayla ilgili incelemelerin devam ettiğini bildirdi. Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamanın yaşandığı binanın yeni bir yapı olduğunu ve doğalgaz kullanıldığını söyledi. Teknik incelemenin henüz tamamlanmadığını dile getiren Özyiğit, yaralıların bir kısmının kısmi tedavi sonrası taburcu olduğunu kaydetti.

Özyiğit, ayrıca binada yaşayan kişilerle ilgili detaylı bir çalışma yapıldığını ve bina yöneticisiyle de görüşüldüğünü belirtti. Yaralıların hepsinin aynı binada olmadığını vurgulayan Özyiğit, “Binadaki şiddetli patlama nedeniyle duvar parçalanıyor, karşı binayı etkiliyor. Yaralılarımızın bir kısmı karşı binalardan. İki binada daha hasar var. Araçlarda da hasar meydana geldi.” ifadelerini kullandı. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise, olayın ilk anından itibaren belediye ekipleriyle birlikte olay yerinde bulunduklarını belirterek, teknik incelemelerin sürdüğünü, ilerleyen saatlerde daha sağlıklı bilgiler paylaşacaklarını ifade etti.

Kaynak: Sözcü

Kocaeli’nin Gebze İlçesinde Doğalgaz Patlaması: 1 Ölü, 7 Yaralı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!