1. Haberler
  2. Dünya
  3. McDonald’s Hamburger Salgını: E.Coli Vakaları ve Önlemler

McDonald’s Hamburger Salgını: E.Coli Vakaları ve Önlemler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de McDonald’s Hamburger Salgını: E.Coli Vakaları Artıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde, McDonald’s restoranlarından ‘Quarter Pounder’ hamburger menülerini tüketen 49 kişi, E.Coli bakterisi nedeniyle hastanelik oldu. Maalesef, hastaneye kaldırılan bir kişi yaşamını yitirdi. ABD’nin gıda sağlığı kurumu CDC, bu ölümün hamburgerle bağlantılı olduğunu resmi olarak doğruladı. Salgının ardından, McDonald’s hisseleri %10 oranında değer kaybetti. Ayrıca, McDonald’s hisseleri, ABD seçimleri başkan adayı Donald Trump’ın bu restoran zincirinde düzenlediği seçim kampanyasından bu yana sürekli bir düşüş göstermekteydi.

O ÜRÜNLER MENÜDEN ÇEKİLDİ

Hastalık Önleme ve Kontrolü Kurumu (CDC) tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre, hastalanan bireylerin neredeyse tamamı aynı yöntemle hazırlanmış hamburgerleri tüketmişti. Bu nedenle, hamburgerin yapımında kullanılan bir malzemenin E.Coli taşıdığı düşünülmektedir. McDonald’s, E.Coli salgınından etkilenen bölgelerde Quarter Pounder hamburgerlerin satışını durdurduğunu duyurdu. Restoran zinciri ayrıca, bu hamburgerin yapımında kullanılan soğan ve köftelerin de kullanımdan kaldırıldığını bildirdi. Hastalananların çoğunun Nebraska ve Colorado eyaletlerinden olduğu bildirilmektedir.

E. COLİ NEDİR? ETKİLER NELERDİR?

E. coli (Escherichia coli) bakterisinin bazı türleri, genellikle kirli su veya bozulmuş yiyeceklerden kaynaklanan enfeksiyonlara yol açmaktadır. E. coli enfeksiyonunun belirtileri, enfeksiyonun türüne ve vücuda nasıl bulaştığına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. En yaygın belirtiler arasında:

  • Şiddetli karın ağrısı
  • İshal
  • Mide bulantısı ve kusma
  • Hafif ateş

Daha ciddi vakalar, özellikle küçük çocuklar ve yaşlı bireyler için tehlikeli olabilen hemolitik üremik sendrom (HÜS) gelişimine yol açabilir. Bu durum, böbrek yetmezliğine neden olabilir ve acil tıbbi müdahale gerektirir. HÜS’in belirtileri arasında:

  • İdrarda azalma veya idrar yapamama
  • Solgun cilt
  • Ciltte kolay morarma

Bu tür sağlık sorunları, toplum sağlığı açısından büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Tüketicilerin, gıda güvenliğine dikkat etmeleri ve şüpheli ürünleri tüketmekten kaçınmaları önemlidir.

Kaynak: Sözcü

McDonald’s Hamburger Salgını: E.Coli Vakaları ve Önlemler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!