1. Haberler
  2. Gündem
  3. Şanlıurfa’da Tüp Bebekle İkiz Bebek Sahibi Olma Drama Dönüştü

Şanlıurfa’da Tüp Bebekle İkiz Bebek Sahibi Olma Drama Dönüştü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da 13 yılın ardından tüp bebek yöntemiyle ikiz bebek sahibi olan bir ailenin yaşadığı olay, oldukça üzücü ve düşündürücü bir hal aldı. Aile, bebeklerinden birini, 47 gün sonra ayaklarında ve kafasında morluklarla teslim aldı. Yapılan muayenede bebeğin ayağının kırıldığı ortaya çıkarken, savcılık şüpheliler hakkında soruşturma izni istedi, ancak Sağlık Bakanlığı bu talebe onay vermedi.

Şanlıurfa’da S.P. ve B.P. çifti, uzun yıllar boyunca çocuk sahibi olma hayalini gerçekleştirmek için mücadele etti. Nihayetinde, 24 Ağustos 2022 tarihinde tüp bebek yöntemiyle ikiz bebek sahibi oldular. Ancak bebeklerinden biri, 47 gün boyunca özel bir hastanede tedavi gördü. 9 Ekim 2022’de, aniden aranarak ‘gelip çocuğu alabilirsiniz’ denilmesi üzerine baba S.P., bebeğini teslim almaya gittiğinde, karşılaştığı manzara karşısında şok oldu. Bebeği, saçları kazıtılmış, kafasında birçok damar yolu açılmış ve bacağı mosmor bir şekilde kendisine teslim edildi.

Aile, bu durumu Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirerek, şüpheliler hakkında ‘görevi kötüye kullanma’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda yaşanan olaylar şöyle anlatıldı:

  • Bebeğin durumu: Sapasağlam ve sağlıklı olarak hastaneye bırakılan bebek B., teslim alındığında saçları kazıtılmış, kafasında birçok damar yolu açılmış ve bacağında morluklarla dolu bir şekilde bulunuyordu.
  • Doktorla görüşme talebi: Bebeğin doğumunu gerçekleştiren Dr. İ.Y. ile görüşmek isteyen baba, ısrarlarına rağmen doktorla görüşemedi ve hemşireler tarafından hastaneden çıkartılmaya çalışıldı.
  • Aile hastaneye koştu: Pazar günü bebeği teslim alan aile, bebeğin sürekli ağladığını ve baygınlık geçirdiğini görünce, ertesi gün özel Metrolife Hastanesi’ne gitmek zorunda kaldı.
  • Bebeğin sağlık durumu: Yapılan muayenede, bebek B.’nin bacağında dizden itibaren kırıklar olduğu ve vücudunun birçok yerinde ezilme benzeri izler bulunduğu tespit edildi. Ayrıca, bebeğin saçlarının traş edilmesi ve kafasında birçok kelebek izi olduğu gözlemlendi.

Müvekkil baba S.P., günlerce Özel U.L. Hastanesi’ni arayarak bebeğine ne yapıldığını öğrenmeye çalıştı, ancak hastane yetkilileri kendisine bilgi vermedi ve telefonları sürekli kapatıldı. Bu durum, doktorların ve hastanenin en temel yükümlülüğü olan bilgi verme yükümlülüğüne aykırı bir davranış olarak değerlendirildi. Baba, yeni doğmuş bebeğinin nasıl bu hale geldiğine dair hiçbir bilgi alamadı.

Suç duyurusunda, şüpheli-şüpheliler hakkında ilgili suçlardan soruşturma yürütülmesi ve kamu davası açılması talep edildi. Aile, şüphelilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyor.

Sağlık Bakanlığı Soruşturma İzni Vermedi

Ailenin yaptığı suç duyurusunun ardından, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, Sağlık Bakanlığı Mesleki Sorumluluk Kurulu’na yazı yazarak şüpheli sağlık çalışanları hakkında soruşturma izni talep etti. Ancak, Sağlık Bakanlığı, 11 Temmuz 2023 tarihinde ”olayda şikayet edilenlerin işlemlerinde bir kusur bulunmadığı” gerekçesiyle soruşturma izni vermediğini bildirdi. Bakanlığın soruşturma izni vermemesi üzerine Savcılık, 30 Nisan 2024 tarihinde dosyanın kamu adına işlemden kaldırılmasına karar verdi.

Bu olay, toplumda sağlık hizmetlerinin kalitesi ve hasta güvenliği konusundaki endişeleri bir kez daha gündeme getirmiştir.

Şanlıurfa’da Tüp Bebekle İkiz Bebek Sahibi Olma Drama Dönüştü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!