1. Haberler
  2. Dünya
  3. TreeHouse Foods’tan Geri Çağırma Duyurusu: Listeria Kontaminasyonu

TreeHouse Foods’tan Geri Çağırma Duyurusu: Listeria Kontaminasyonu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TreeHouse Foods’tan Geri Çağırma Duyurusu

TreeHouse Foods'tan Geri Çağırma Duyurusu

ABD’de şekerleme, kurabiye ve sıcak tahıl gibi çeşitli yiyecekleri popüler markaların tüketicilere sunması için üreten TreeHouse Foods, önemli bir geri çağırma duyurusunda bulundu.

WAFFLE GERİ ÇAĞIRILIYOR

Geri çağırma, TreeHouse Foods’un bir tesisinde gerçekleştirilen rutin bir denetim sırasında listeria kontaminasyonuna dair bulguların ortaya çıkması üzerine başlatıldı. Bu durum, ürünlerin raflardan indirilmesine ve tüketicilerden geri çağrılmasına yol açtı. Waffle’larla bağlantılı olarak şu ana kadar herhangi bir hastalık vakası bildirilmemiştir. Ancak, yakın zamanda yaşanan yumurta geri çağırması, sıfır şekerli limonata geri çağırması ve çok eyaletli Lactaid geri çağırması gibi olaylar göz önüne alındığında, TreeHouse Foods, tüketicilere dondurucularını kontrol etmelerini ve FDA’nın geri çağırma listesinde belirtilen tüm ürünleri atmalarını önermektedir.

LİSTERİA NEDİR?

Bu geri çağırma, çok tahıllı çeşitlerden yaban mersinli ve çikolata parçacıklı olanlar da dahil olmak üzere 600’den fazla dondurulmuş waffle türünü kapsamaktadır. Ayrıca, Breakfast Best Pumpkin Waffles gibi mevsimsel ürünler de geri çağırma listesinde yer almaktadır.

Listeria ile ilgili bilmeniz gereken önemli noktalar şunlardır:

  • Listeria, bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler, küçük çocuklar ve yaşlılar dahil olmak üzere birçok insan için ciddi enfeksiyonlara ve hatta ölüme neden olabilen bir bakteridir.
  • Bakteri, gebelik sırasında komplikasyonlara yol açabilir ve rahimde ya da doğum sırasında bebeklere aktarılabilir.
  • Listeriosisin daha az şiddetli semptomları arasında baş ağrısı, ateş, mide bulantısı, karın ağrısı ve ishal bulunmaktadır.

Kaynak: Sözcü

TreeHouse Foods’tan Geri Çağırma Duyurusu: Listeria Kontaminasyonu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!