1. Haberler
  2. Spor
  3. Kapadokya’da Salomon Cappadocia Ultra-Trail Yarışları Heyecanı

Kapadokya’da Salomon Cappadocia Ultra-Trail Yarışları Heyecanı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kapadokya’da Salomon Cappadocia Ultra-Trail Coşkusu

Kapadokya’nın muhteşem doğal güzellikleri eşliğinde, Argeus Travel & Events tarafından Salomon isim sponsorluğunda 11. kez düzenlenen Salomon Cappadocia Ultra-Trail, bu yıl 73 ülkeden 2 bin 395 patika koşucusunu bir araya getirdi. Zorlu ve bir o kadar da keyifli parkurlarda yarışan sporcular, nefes kesen anlar yaşadı. Ürgüp merkezden start alan yarışta, İbrahimpaşa, Uçhisar, Göreme ve Çavuşin gibi önemli turizm merkezleri üzerinden geçerek finiş çizgisine ulaştılar. 119K parkurunda erkeklerde Oğuzhan Emre Singer, kadınlarda ise Salomon Türkiye sporcusu Beyza Güzel birinci olarak finişi gördü. Aynı zamanda, 63K ve 38K parkurlarında da yeni rekorlar kırıldı.

AYDIN AYHAN GÜNEY: SON DERECE KEYİFLİ VE GÜZEL BİR ORGANİZASYON OLDU

Argeus Travel & Events Kurucu Ortağı Aydın Ayhan Güney, organizasyonun her yıl daha da büyüdüğünü vurgulayarak, “Bu sene biraz soğuk olmasına rağmen hava şartları koşuya oldukça uygundu. Bu durum, sporcuların daha rahat koşmasını sağladı ve dolayısıyla rekorlar kırıldı. Organizasyon etkinliği olarak da her geçen yıl büyümeye devam ediyor. Bu yıl elde edilen sonuçlar hepimizin hoşuna gitti. Sorunsuz ve pürüzsüz bir şekilde geçti. En sevindirici olanı ise yarış sırasında herhangi bir kazanın veya yaralanmanın olmamasıydı. Tüm bu unsurlar bir araya geldiğinde başarılı bir 4 gün geçirdik. Hem sporcular hem de gelen misafirler oldukça mutlu. Yıllar içindeki tecrübe, artan destekler ve sponsorlar, organizasyonun kalitesinin daha da yükselmesine sebep oluyor. Bu yıl da son derece keyifli ve güzel bir organizasyon gerçekleştirdik” dedi.

‘SON YILLARDA TÜRK SPORCULAR KENDİLERİNİ ÇOK GELİŞTİRDİ’

Türk sporcuların son yıllarda önemli bir gelişim gösterdiğini ve ilk üçte yer aldıklarını belirten Aydın Ayhan Güney, “Bu yarışlara 2014 yılında başladığımızda Türkiye’de sadece 2 tane trail yarışı vardı ve katılımcı sayısı oldukça azdı. Ancak şu anda neredeyse her hafta sonu bir yarış düzenleniyor. Patika koşusu yarışları sayısı 50’ye ulaştı. Yıl boyunca bu yarışlara katılan sporcular, kendilerini sürekli olarak hazır tutuyorlar. Son 3 yıl içinde Türk sporcularında gözlemlediğimiz hızlı gelişim, bizi son derece memnun ediyor. Oğuzhan Emre Singer, 119K’da genel klasmanda ikinci kez birinciliği kazandı. Beyza Güzel ise Türk kadın atletler arasında son 11 yılın en iyi derecesini elde ederek yarışı tamamladı. Bu durumlar bizler için oldukça sevindirici” şeklinde konuştu.

‘BU TÜR ORGANİZASYONLARIN FESTİVALE ÇEVİRİLMESİ GEREKİYOR’

Güney, bu tür organizasyonların festival havasında geçmesi gerektiğine dikkat çekerek, “İnsanlar buraya seyahat ederken ana amaç elbette spor ama aynı zamanda etrafı görmek, tanımak ve eğlenmek için de geliyorlar. Bu unsurları bir araya getirerek katılımcılara daha zengin bir deneyim sunmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ATİLLA KUDUOĞLU: BÖLGE TURİZMİNE ÖNEMLİ KATKISI VAR

Salomon Türkiye Genel Müdürü Atilla Kuduoğlu, başarılı bir organizasyonun geride kaldığını belirterek, “Bu yıl 73 farklı ülkeden yarışmacı katıldı ve bölgedeki otellerde yer kalmadı. Bu organizasyonun bölge turizmine büyük katkı sağladığını düşünüyorum. Bu başarıda katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Argeus Travel & Events ile Salomon olarak iyi bir ortaklık kurduk ve bu birlikteliği gelecekte de sürdürmek istiyoruz. Hem bölgeye katkı sağlamak hem de amatör sporun gelişimini desteklemek adına çalışmalara devam edeceğiz. Amatör spor demek, Türkiye’de genellikle futbol ve basketbol gibi takım sporlarının gerisinde kalıyor maalesef. Ancak bu tür organizasyonlar, ülkemizde spor kültürünü ileriye taşıyacak önemli projelerdir ve katkısı büyüktür. Her yıl buraya binlerce kişinin katıldığını düşünürsek, son 10 yıl içinde elde ettiğimiz katkı gerçekten büyük” dedi.

‘BEYZA GÜZEL, BİZİ ÇOK MUTLU ETTİ’

Bu yıl 119K kadın kategorisinde Salomon Türkiye sporcusu Beyza Güzel’in birinci olduğunu hatırlatan Atilla Kuduoğlu, “Beyza, Türk sporcular arasında rekor kırarak, bugüne kadarki en iyi dereceyle birinci oldu. Bu başarı bizi gerçekten çok mutlu etti. Diğer sporcularımız da başarılı yarışlar çıkardılar ancak onların parkurunda çok güçlü yabancı sporcular yer aldı. Beyza, bu yarışa daha iyi bir hazırlıkla geldi ve 119K parkurunu başarıyla tamamladı. Kendisiyle gurur duyuyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl da aynı başarıyı yine gösterecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Sözcü

Kapadokya’da Salomon Cappadocia Ultra-Trail Yarışları Heyecanı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!