1. Haberler
  2. Gündem
  3. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’dan Dervişoğlu’na Yanıt

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’dan Dervişoğlu’na Yanıt

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’dan Açıklamalar

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, İP Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşmalarını bağlamından kopararak çarpıttığını ifade etti. Büyükataman, Dervişoğlu’nun bu tutumunun, İP’in içinde bulunduğu çıkmazdan kurtulma çabası olarak değerlendirdi.

Bahçeli’nin Liderlik Anlayışı

Büyükataman, Devlet Bahçeli’nin tarihi öneme sahip açıklamalarıyla terör odaklarının ve küresel çetelerin hesaplarını bozduğunu belirtti. “Devlet Bahçeli, siyasi hayatı boyunca ‘önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ anlayışını benimsemiş, Türkiye’nin menfaatlerini her şeyin üzerinde tutan bir liderdir” dedi.

MHP’nin Üstlendiği Görevler

Büyükataman, bölgesel ve küresel krizlerin yoğunlaştığı bu dönemde MHP’nin önemli bir görev üstlendiğini vurguladı. “Türk milletinin istikbali uğruna her türlü zorluğa göğüs gereceğimizi ilan ettik” ifadesini kullandı.

Tehditleri Anlayamayanların Açıklamaları

Savaşın sınırlarımıza kadar dayandığı bir dönemde, milli varlığımız üzerindeki tehditleri idrak edemeyenlerin açıklamalarının ülke menfaatine olmayacağını belirtti. “Siyasi menfaatlerinin peşine düşenlerin hamaset dolu açıklamaları, milli birliğimize zarar vermektedir” dedi.

Dervişoğlu’nun Açıklamaları

Büyükataman, Dervişoğlu’nun açıklamalarını eleştirerek, “Dün CHP Genel Başkanı’nın ‘el yükseltiyorum’ diyerek konuyu bağlamından koparması, bugün ise İP Genel Başkanı’nın hamaset dolu açıklamalarının milletimiz nezdinde karşılık bulmadığı açıktır” dedi. Dervişoğlu’nun açıklamalarının Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına ve milletin birliğine saldırı niteliğinde olduğunu vurguladı.

İP’in Kargaşa Yaratma Çabaları

Dervişoğlu’nun açıklamalarının, Türkiye’de bir kargaşanın fitilini ateşlemeyi amaçladığını ifade eden Büyükataman, “Partisi dağılmanın eşiğinde olan Müsavat Efendi, çürük ipini kürsüden fırlatarak, bir defa daha ayağa düşürmüştür” dedi.

Terörle Mücadelede Kararlılık

Büyükataman, Bahçeli’nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını yineleyerek, “Türkiye’nin terörle mücadelesinden taviz yoktur. Bu mücadele terör belası tamamen temizlenene kadar sürecektir” ifadesini kullandı. Bahçeli’nin duruşunun, ABD ve İsrail’in Türkiye’ye yönelik komplolarını çürüttüğünü belirtti.

Sonuç ve Beklentiler

Büyükataman, “Türk Asrı’nda terör sorununun gündemimizden tamamen çıkacağına inanıyoruz. Bu tarihi sorumluluğu üstlenen Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ve MHP’nin kararlı duruşu ile Türkiye Cumhuriyeti devleti terör belasını tarihe gömecektir” dedi. Büyük Türk milletinin her şeyin farkında olduğunu vurgulayarak, “Rahatsız olanlar, mutlaka büyük Türk milletinin gönlünde mahkûm olacaklardır” şeklinde konuştu.

Kaynak: Sözcü

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’dan Dervişoğlu’na Yanıt
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!