1. Haberler
  2. Medya
  3. Ankara Film Festivali’nde 35. Yıl Kutlaması

Ankara Film Festivali’nde 35. Yıl Kutlaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl 7 Kasım’da başlayacak olan Ankara Film Festivali, 35. yılını özel bir seçkiyle kutlayacak. Festivalin “35’e Özel” programı, geçmişte En İyi Film Ödülü’nü kazanmış üç önemli filmi yeniden izleyiciyle buluşturma fırsatı sunuyor. Seçkide yer alan filmler arasında Ömer Kavur’un “Gizli Yüz” (1991), Tomris Giritlioğlu’nun “Salkım Hanımın Taneleri” (1999) ve Özcan Alper’in “Sonbahar” (2008) bulunuyor.

Ankara Film Festivali'nde 35. Yıl Kutlaması

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 7-15 Kasım tarihleri arasında Büyülü Fener Kızılay Sineması’nda gerçekleştirilecek olan festival, Türk sinemasının önemli klasiklerini yeniden gün yüzüne çıkarıyor.

GİZLİ YÜZ GÖSTERİLECEK

Ömer Kavur’un yönetmenliğini üstlendiği ve 1992 yılında Ankara Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü’nün yanı sıra En İyi Yönetmen ve En İyi Kurgu ödüllerine layık görülen “Gizli Yüz”, sinema tarihimizde önemli bir yere sahip. Film, Zuhal Olcay, Fikret Kuşkan, Sevda Ferdağ ve Rutkay Aziz gibi usta oyuncuları bir araya getiriyor. Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’un kaleme aldığı senaryosuyla dikkat çeken bu eser, yazarın “Kara Kitap” adlı romanındaki “Karlı Gecenin Aşk Hikayeleri” bölümünden esinlenerek düşle gerçek arasındaki karmaşayı ve tutkulu bir aşk hikayesini gözler önüne seriyor.

Ankara Film Festivali'nde 35. Yıl Kutlaması

TOMRİS GİRİTLİOĞLU ANISINA

Seçkinin bir diğer önemli filmi ise geçtiğimiz ay kaybettiğimiz değerli yönetmen Tomris Giritlioğlu’na ithaf edilen “Salkım Hanım’ın Taneleri” olacak. Yılmaz Karakoyunlu’nun aynı adlı eserinden uyarlanan bu film, Türkiye’nin yakın tarihine ışık tutarak 1940-45 yılları arasındaki Varlık Vergisi dönemi boyunca yaşanan trajik olayları ele alıyor. Hülya Avşar, Kamran Usluer, Zuhal Olcay, Uğur Polat, Derya Alabora ve Güven Kıraç gibi önemli isimleri kadrosunda barındıran film, 2000 yılında Ankara Film Festivali’nde En İyi Film ödülünün yanı sıra En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Sanat Yönetmeni ve En İyi Özgün Müzik dallarında da ödüller kazanmıştı.

Ankara Film Festivali'nde 35. Yıl Kutlaması

ÖZCAN ALPER’İN BAŞYAPITI

Özcan Alper’in yazıp yönettiği “Sonbahar” ise, genç bir üniversite öğrencisinin cezaevinde geçirdiği zorlu yılları ve ölüm orucuna girmesinin ardından 10 yıl sonra kazandığı özgürlüğü anlatıyor. Onur Saylak ve Serkan Keskin’in yanı sıra Megi Kobaladze ve Raife Yenigül’ün de rol aldığı bu film, 2009 yılında Ankara Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü’nün yanı sıra En İyi Yönetmen, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu, SİYAD Ödülü ve Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü gibi birçok ödül kazanmıştı.

Ankara Film Festivali'nde 35. Yıl Kutlaması

7-15 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 35. Ankara Film Festivali’nin biletleri 28 Ekim Pazartesi günü satışa sunulacak.

Ankara Film Festivali’nde 35. Yıl Kutlaması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!