1. Haberler
  2. Magazin
  3. MIPCOM Fuarında Türk Dizileri ve Evrensel Mesajlar

MIPCOM Fuarında Türk Dizileri ve Evrensel Mesajlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MIPCOM Fuarında Türk Dizi Rüzgârı

MIPCOM Fuarında Türk Dizi Rüzgârı

İçerik endüstrisinin en prestijli etkinliklerinden biri olan MIPCOM fuarı, Fransa’nın gözde festivaller şehri Cannes’da gerçekleşiyor. Bu yıl da, Kanal D International standında ünlü isimler bir araya gelerek Türk dizilerinin dünya üzerindeki etkisini ve başarısını kutladılar. Yıldız oyuncular, Türk yapımlarının evrensel mesajlar verdiğine ve bu nedenle geniş bir izleyici kitlesine ulaştığına dikkat çekti.

AFİŞ ÖNÜNDE POZ VERMEK

Fuarda, Kanal D’nin iki yeni ve iddialı yapımı olan İnci Taneleri ve Annem Ankara dizilerinin başrol oyuncuları, ünlü Croisette festival binasında bir araya geldi. Oyuncular, dizilerinin görkemli afişleri önünde poz vererek bu önemli anı ölümsüzleştirdiler. Ardından, Kanal D International’ın standını ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

ULUSLARARASI GÜÇ VE MESAJLAR

Fuara katılan Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı, Kanal D yapımlarının uluslararası alandaki gücünü vurguladı. Yancı, “Biz yapımlarımızla evrensel mesajlar veriyoruz. Kanal D olarak bunu çok önemsiyoruz. Dünyanın dört bir yanından izleyiciler, İspanyol veya Arap Yarımadası’ndan biri bile, bizim yapımlarımızı izlediğinde aynı duyguyu hissedebiliyorlar.” ifadelerini kullandı.

YERELDEN EVRENSELE GİDEN YOL

İnci Taneleri dizisinin senaristi ve başrol oyuncusu Yılmaz Erdoğan, “Bir hikâye ne kadar yerelse, o kadar evrenseldir.” diyerek hikayelerin temel insanî temalar üzerine kurulduğuna dikkat çekti. Erdoğan, “Dünyanın her yerinde insanların yaşadığı sorunlar, özellikle aile gibi temel konular olduğunda, benzerlik gösteriyor.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

MIPCOM Fuarında Türk Dizileri ve Evrensel Mesajlar

AŞKIN EVRENSEL GÜCÜ

İnci Taneleri‘nde “Piraye” karakterine hayat veren Selma Ergeç, aşkın sosyal sınıflar ve farklılıklar üstü bir güç taşıdığını belirterek, “Piraye’nin Azem’e duyduğu aşkı çok derin bir şekilde hissettim. Azem de Piraye’ye karşı bir şeyler hissediyor, bu da hikayeyi daha etkileyici kılıyor.” dedi.

DUYGULARIN DİLİ YOK

Kanal D’nin büyük bir heyecanla beklenen yeni yapımı Annem Ankara‘nın başrol oyuncusu Bergüzar Korel, Türk dizilerinin dünya genelinde bu kadar çok sevilmesinin nedeninin evrenselliği olduğunu vurguladı. Korel, “Bence duyguların dili yok. İnsanların hissettikleri evrensel bir deneyim, bu nedenle Türk dizileri her yerde ilgi görüyor.” şeklinde konuştu.

GÜÇLÜ FUARDA, GÜÇLÜ İÇERİKLER

Kanal D International, İnci Taneleri ve Annem Ankara gibi yapımlarının yanı sıra, Yalan gibi son dönemde dikkat çeken projelerini de küresel içerik dünyasına tanıttı. Ayrıca, yayınlandığı dönemde büyük ilgi gören Veda Mektubu, Dönence ve Üç Kız Kardeş dizileri de MIPCOM’da yer alarak Türk televizyonunun gücünü bir kez daha sergiledi.

MIPCOM Fuarında Türk Dizileri ve Evrensel Mesajlar

MIPCOM Fuarında Türk Dizileri ve Evrensel Mesajlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!