1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye’de Terör Saldırısına Tepkiler ve Şehitlere Saygı

Türkiye’de Terör Saldırısına Tepkiler ve Şehitlere Saygı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de Terör Saldırısına Tepkiler

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, son günlerde yaşanan terör saldırısına ilişkin duygularını dile getirdi. Hisarcıklıoğlu, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Teröre ve onun destekçilerine lanet olsun.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı bir açıklama yaparak terörün asla hedefine ulaşamayacağını vurguladı. Palandöken, açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu: “Savunma sanayimize yapılan bu alçak terör saldırısında hayatını kaybeden kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve metanet diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar temenni ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

Palandöken, bu saldırının sadece savunma sanayisine değil, ülkenin güvenliğine, bağımsızlığına ve geleceğine yapılmış bir saldırı olduğunu belirtti ve ekledi: “Bu tür saldırılarla ülkemizi zayıflatmaya çalışan karanlık güçler, şunu bilmelidir ki milletimizin birliği, beraberliği ve direnci, hiçbir zaman kırılmayacak, aksine bu tür haince girişimler karşısında daha da güçlenecektir.”

“BEDELİNİ EN AĞIR ŞEKİLDE ÖDEYECEKLER”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran da saldırıyı kınayarak şu ifadeleri kullandı: “Patlama ve çatışmalarda hayatını kaybeden TUSAŞ çalışanlarına Allah’tan rahmet, ailelerine ve TUSAŞ ailesine başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Üretim gücümüzü sekteye uğratmaya teşebbüs eden, ülkemize ve savunma sanayimize zarar veren hainler, bu girişimlerinin bedelini en ağır şekilde ödeyeceklerdir. Milletimizin başı sağ olsun.”

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç ise sosyal medya paylaşımında, “Savunma sanayimizin göz bebeği Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’nin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine düzenlenen terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda şehit olan TUSAŞ çalışanlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” şeklinde ifadeler kullandı.

BAKANLARDAN TEPKİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, TUSAŞ’ta meydana gelen terör saldırısında şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, “TUSAŞ’ın Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısını lanetliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat da TUSAŞ’ın Kahramankazan tesislerine yönelik menfur terör saldırısını kınadığını belirterek, “Terör saldırısında şehit ve yaralılarımızın olduğunu teessürle öğrendim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum. TUSAŞ’a ve tüm ülkemize geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, saldırı ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaların dikkate alınmasını rica ediyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.” değerlendirmesinde bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da konuya ilişkin paylaşımında, “Ülkemizin savunma sanayisine büyük katkılar sağlayan TUSAŞ’ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısını gerçekleştiren alçakları lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.” şeklinde duygularını ifade etti.

Kaynak: Sözcü

Türkiye’de Terör Saldırısına Tepkiler ve Şehitlere Saygı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!