1. Haberler
  2. Gündem
  3. Lübnan’daki UNIFIL Görevine Türk Katkısı

Lübnan’daki UNIFIL Görevine Türk Katkısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan resmi tezkerede, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 11 Ağustos 2006 tarihinde kabul ettiği 1701 sayılı karar ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 5 Eylül 2006 tarihli kararı çerçevesinde, Türkiye’nin Lübnan’da konuşlanmış olan Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları aracılığıyla önemli bir katkı sağladığı vurgulanmaktadır.

Tezkere, mevcut iznin süresinin son olarak 31 Ekim 2023’ten itibaren bir yıl daha uzatıldığını hatırlatırken, UNIFIL’in görev süresinin BMGK tarafından 31 Ağustos 2025 tarihine kadar uzatıldığına da dikkat çekmektedir. Bu kapsamda, Lübnan ile ikili ilişkilerin yanı sıra, bölgede devam eden çatışma ortamının yarattığı mevcut güvenlik koşulları da göz önünde bulundurulmuştur.

BMGK’nin UNIFIL’in görev süresinin uzatılması yönündeki kararları doğrultusunda, hudut, şümul ve miktarı Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek olan TSK unsurlarının, BMGK ve TBMM’nin tespit ettiği ilkeler doğrultusunda 31 Ekim 2024’ten itibaren bir yıl daha UNIFIL’e katılım göstermesi planlanmaktadır. Bu süreçle ilgili düzenlemelerin ise Cumhurbaşkanı tarafından yapılması talep edilmektedir.

Bu gelişmeler, Türkiye’nin uluslararası barış ve güvenliğe katkı sağlama kararlılığını da bir kez daha gözler önüne sermektedir.

Kaynak: Sözcü

Lübnan’daki UNIFIL Görevine Türk Katkısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!