1. Haberler
  2. Spor
  3. Beşiktaş Teknik Direktörü Van Bronckhorst’tan Lyon Maçı Öncesi Açıklamalar

Beşiktaş Teknik Direktörü Van Bronckhorst’tan Lyon Maçı Öncesi Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beşiktaş’ın Lyon Maçı Öncesi Van Bronckhorst’un Açıklamaları

UEFA Avrupa Ligi’nin 3. haftasında yarın Fransa’nın Olimpik Lyon takımıyla karşılaşacak olan Beşiktaş’ta, teknik direktör Giovanni van Bronckhorst, Groupama Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında önemli değerlendirmelerde bulundu. Avrupa Ligi’ne iki mağlubiyetle başladıklarını hatırlatan Van Bronckhorst, “Zorlu bir maç olacak. Olimpik Lyon, gerçekten kaliteli bir takım. Biz de pozitif bir sonuç almak için mücadele edeceğiz. İyi savunma yapmaya özen göstereceğiz. Topun bizde kalması önemli bir kriter. Rakibimiz, hücum geçişlerinde oldukça etkili. İyi bir performans sergilemek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Olimpik Lyon ile oyun felsefelerinin birbirine benzerlik gösterdiğine dikkat çeken Hollandalı teknik adam, “Oyunu ve topu kontrol etmek istiyoruz. Lyon, hem savunmada hem de hücumda oldukça yetenekli bir ekip. Topa sahip olmak, oyun felsefemizin temel taşlarından biri. Top bizdeyken kendimize güvenle oynamamız gerekiyor. Onlar da maça aynı anlayışla yaklaşacaklar. Biz deplasmanda, onlar ise kendi sahalarında oynuyor. İyi bir performans sergilemek istiyoruz. Topa sahip olmayı ve hücum futbolu oynamayı arzuluyoruz. Lyon maçıyla Avrupa’da iyi bir başlangıç yapmayı hedefliyoruz” dedi.

“Ersin’in Durumu Olumlu Gelişiyor”

Giovanni van Bronckhorst, kaleci Ersin Destanoğlu’nun son durumu hakkında da bilgi verdi. “Mert Günok, sakatlığı nedeniyle bu maçta bizimle değil. Onun durumunu takip ediyoruz, en kısa sürede aramıza katılmasını ümit ediyorum. Ersin, son birkaç antrenmana katıldı ve durumu olumlu bir şekilde ilerliyor. İdmandan sonra nasıl bir reaksiyon gösterdiğine bakacağız. Umarım yarın oynayabilecek durumda olur” şeklinde konuştu.

“Süreçten ve Takımın Gelişiminden Memnunum”

Sezonun geride kalan bölümü hakkında değerlendirmelerde bulunan Van Bronckhorst, “Geçen yıla kıyasla takımda önemli değişiklikler oldu. Lige iyi bir başlangıç yaptık ve Avrupa’da da lig etabına kaldık. Süreçten dolayı oldukça mutluyum. 28 oyuncunun takımdan ayrılması ve 8 yeni oyuncunun katılması kolay bir durum değil. Stabil olma durumumuzu geliştirmemiz gerekiyor. Henüz ligde 8 maç oynadık. Daha da güçlü olmak istiyoruz. Avrupa’da 2 maç geride kaldı. Süreçten ve takımın gelişiminden memnunum. Pozitif gelişmeler söz konusu. İstediğim şey, bu yolda devam etmek ve Avrupa’da da olumlu sonuçlar almak” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında 28 Ekim Pazartesi günü Galatasaray ile oynayacakları derbi maçı hakkında da görüşlerini paylaşan Van Bronckhorst, “Derbi maçları her zaman özeldir. Çok sayıda derbi tecrübesi yaşadım. Hoca olarak da birçok derbi maçta görev aldım. İyi bir maç sergilemeyi umuyoruz, ancak her zaman maç maç düşünen bir hoca oldum” dedi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’nin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısı hakkında da konuşan Giovanni van Bronckhorst, “Maalesef indiğimizde üzücü bir haber aldık. Kalbimiz, hayatını kaybedenlerin, onların ailelerinin ve Türk halkının yanında” şeklinde duygularını ifade etti.

Kaynak: Sözcü

Beşiktaş Teknik Direktörü Van Bronckhorst’tan Lyon Maçı Öncesi Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!