1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ömer Öcalan’ın Abdullah Öcalan ile Yüz Yüze Görüşmesi

Ömer Öcalan’ın Abdullah Öcalan ile Yüz Yüze Görüşmesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ömer Öcalan’ın Abdullah Öcalan ile Görüşmesi

HDP Milletvekili Ömer Öcalan, 14 Ağustos 2024 tarihinde Adalet Bakanlığı’na resmi bir başvuruda bulunarak amcası Abdullah Öcalan ile görüşme talebinde bulundu. Ömer Öcalan, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile dün İmralı Adası’na giderek Abdullah Öcalan ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu. Paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Abdullah Öcalan ile en son yüz yüze yapılan görüşme 3 Mart 2020 tarihinde gerçekleşmişti. Aile olarak, yıllar sonra 23 Ekim 2024 günü Sayın Öcalan ile bir görüşme gerçekleştirdik. Bir yasal hak olan rutin aile görüşmelerinin, koşullar ne olursa olsun devam etmesini talep ediyoruz.”

Başvuru Kabul Edildi, Görüşme 22 Ekim’de Onaylandı

Adalet Bakanlığı, 22 Ekim tarihinde Ömer Öcalan’a yaptığı başvurunun kabul edildiğini resmi olarak bildirdi. Bu gelişmenin ardından, Ömer Öcalan’a dün Bursa’nın Mudanya ilçesindeki askeri iskelede hazır bulunması gerektiği iletildi. Sabah saatlerinde Mudanya İskelesi’ne yanaşan bir feribota alınarak İmralı Adası’na götürüldü.

Görüşme Sabah Saatlerinde Başladı

Abdullah Öcalan ile Ömer Öcalan arasındaki görüşmenin sabah saat 11.00’de başladığı ve öğleden sonraya kadar sürdüğü bildirildi. Bu, 43 aylık aradan sonra gerçekleştirilen ilk yüz yüze görüşme olması açısından hem siyasi çevrelerde hem de kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Tecrit Koşullarına Dair Önemli Mesaj

Görüşme sırasında Abdullah Öcalan’ın, tecrit koşullarının kaldırılması ve haberleşme imkânlarının sağlanması durumunda, silahların bırakılması konusunda önemli bir rol üstlenebileceği yönünde mesajlar verdiği iddia ediliyor.

Kaynak: Sözcü

Ömer Öcalan’ın Abdullah Öcalan ile Yüz Yüze Görüşmesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!