1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Telefonunuzu Daha Hızlı Şarj Etmenin Yolları

Telefonunuzu Daha Hızlı Şarj Etmenin Yolları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Telefonunuzu Daha Hızlı Şarj Etmenin 7 Yolu

Telefonlar, modern hayatımızın vazgeçilmez birer parçası haline geldi. Ancak, telefonların şarj olma süreleri ve şarj tüketimleri oldukça farklılık gösteriyor. Bazı telefonlar çok kısa sürede şarj olurken, bazıları uzun süreler alabiliyor. Telefonunuzu daha hızlı şarj etmek istiyorsanız, aşağıda sıraladığımız 7 pratik yöntemi deneyebilirsiniz:

  • ORJİNAL ŞARJ ALETİ KULLANMAK

    Telefonunuzu şarj ederken orijinal şarj aletini tercih etmek, şarj süresini kısaltmanın yanı sıra şarj verimliliğini artırır. Orijinal olmayan kablolar, telefonunuzu hızlı bir şekilde şarj edebilir; ancak bu durum, bataryanın ömrünü kısaltabilir.

  • TELEFONU KAPATIN

    Eğer önemli bir arama ya da mesaj beklemiyorsanız, telefonunuzu şarj ederken kapatmayı düşünebilirsiniz. Kapalı konumda, telefon güç tüketimini en aza indirgeyecek ve böylece daha hızlı bir şarj süresi elde edeceksiniz.

  • UÇAK MODU İLE ŞARJ EDİN

    Telefonunuzu kapatmak istemiyorsanız, uçak moduna almak iyi bir alternatif olabilir. Bu modda ağ sinyalleri devre dışı kalır ve enerji tüketimi minimum seviyeye düşer. Böylelikle, telefonunuz yaklaşık %25 daha hızlı bir şekilde şarj olur.

  • ARKA PLAN UYGULAMALARINI KAPATIN

    Uçak modunu kullanmak istemiyorsanız, arka planda çalışan uygulamaları kapatarak enerji tasarrufu yapabilirsiniz. Bu sayede telefonunuz, uyku moduna benzer bir şekilde çalışarak daha az enerji harcayacak ve şarj süresi kısalacaktır.

  • EKRAN PARLAKLIĞINI KISIN

    Telefonunuzu kullanmanız gerekiyorsa, ekran parlaklığını ihtiyaç duyduğunuz seviyeye kadar azaltabilirsiniz. Bu basit yöntem, şarj süresi üzerinde olumlu bir etki yaratacaktır.

  • PRİZDEN ŞARJ EDİN

    Telefonunuzu bilgisayar ya da araç gibi alternatif kaynaklardan şarj etmek, şarj süresini uzatabilir. Mümkünse, telefonunuzu şarj kablosu ve adaptörü ile prizden şarj etmeyi tercih edin. Adaptör, telefonunuzu daha yüksek güçle şarj eder. Kablosuz şarj teknolojileri pratik olsa da, hızlı şarj için kablolu seçenekler daha etkilidir.

  • POWERBANK KULLANIN

    Dışarıda ya da seyahat halindeyken şarj aletiniz yoksa, bir powerbank kullanarak telefonunuzu hızlı bir şekilde şarj edebilirsiniz. Bu, mobil yaşam tarzınız için oldukça pratik bir çözümdür.

Kaynak: Sözcü

Telefonunuzu Daha Hızlı Şarj Etmenin Yolları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!