1. Haberler
  2. Gündem
  3. TUSAŞ’a Düzenlenen Terör Saldırısında 5 Şehit ve 22 Yaralı

TUSAŞ’a Düzenlenen Terör Saldırısında 5 Şehit ve 22 Yaralı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün TUSAŞ’a Düzenlenen Terör Saldırısı: 5 Şehit, 22 Yaralı

Dün TUSAŞ'a Düzenlenen Terör Saldırısı: 5 Şehit, 22 Yaralı

Dün, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesisine düzenlenen terör saldırısında maalesef 5 kişi şehit oldu, 22 kişi de yaralandı. Saldırının detayları, tüm Türkiye’yi derinden üzdü. Yapılan araştırmalar sonucunda, saldırganların bölgeye ulaşmak için bindikleri taksi şoförünü de acımasızca öldürdükleri ortaya çıktı.

Saldırganlar, taksiyle TUSAŞ tesisine oldukça yakın bir noktaya kadar geldikten sonra, sigara içme bahanesiyle taksiden inerek, taksiciyi katletti. Olaydan sonra, şoförü bagaja koydukları öğrenildi. Saldırganların taksiyle birlikte oldukları anlar, güvenlik kameralarına yansıdı. TUSAŞ önüne inen teröristler, etrafa gelişi güzel ateş açarak içeriye doğru ilerlediler. Diğer bir terörist ise giriş kapısına bombalı saldırı düzenleyerek, büyük bir kaos ortamı yarattı.

KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Şehit edilen taksicinin adı Mehmet Arslan olarak tespit edildi. Ankara’da bulunan Kazan Arslan Taksi Durağı’nda çalışan Arslan’ın acılı babası Mahmut Arslan, oğlunun kaybı ile ilgili içini yakan sözler sarf etti. Mahmut Arslan, “Oğlumun saldırıda şehit olduğunu öğrendiğimde yaşadığım durumu kelimelerle ifade edemem. Oğlumun cesedinin bagaja konduğunu öğrendim, sırtından vuruldu.” dedi. Bu sözler, herkesin yüreğini dağladı.

ACILI BABANIN SÖZLERİ YÜREKLERİ DAĞLADI

Mahmut Arslan, yaşanan olayın ardından karakola götürüldüklerini ve acı haberle karşılaştıklarını belirtti: “Bize telefonlarımızı aldılar, haber almayalım diye. Sonrasında acı haberi aldık. Yapacak bir şey yok, kolumuzun biri koptu. Oğlumun üç çocuğu vardı, ben de beş çocuğum olduğunu söyledim.” dedi. Teröristler tarafından katledilen taksi şoförünün babası, “Baba oğul birlikte çalışıyorduk, durakta üç arabamız vardı. Olay gerçekleştiğinde ben müşterideydim, benim çocuklarım duraktaydılar. Müşteri gelmiş, hain bir kadın.” şeklinde konuştu.

ÖZGÜR ÖZEL CENAZEYE KATILACAK

Mahmut Arslan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile telefon görüşmesi yaptı. Özgür Özel, acı haberi duyduktan sonra, “Başınız sağ olsun. Kahrolduk, üzüldük. Şu an Ankara’ya dönüyorum. Yarın burada olacağım. Allah nasip ederse cenazede yanınızda olacağız. Başınız sağ olsun, Allah sabır versin.” dedi.

Kaynak: Sözcü

TUSAŞ’a Düzenlenen Terör Saldırısında 5 Şehit ve 22 Yaralı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!