1. Haberler
  2. Gündem
  3. Mustafakemalpaşa’da Aile İçi Şiddet Olayı: Yasin Doğru’nun Mahkeme Süreci

Mustafakemalpaşa’da Aile İçi Şiddet Olayı: Yasin Doğru’nun Mahkeme Süreci

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mustafakemalpaşa’da Şok Olay

2022 yılı Kasım ayında, Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Eskikızılelma Mahallesi’nde yaşanan trajik olay, bölge halkını derinden sarstı. Yasin Doğru, babası Hasan Doğru ve kız kardeşi Yasemin Doğru ile arasında çıkan tartışma, kısa sürede şiddetli bir kavgaya dönüştü. Bu tartışmanın büyümesi üzerine Hasan Doğru, muhtar azası olan komşusu Osman Kılınç’ı telefonla arayıp yardım istedi.

Yasin Doğru, kavganın ortasında babasının yanına gelerek ona boynundan ve göğsünden bıçak darbesi indirdi. Osman Kılınç, bu esnada olayın müdahale etmek için geldiği sırada yere yığıldı. Yasin Doğru, ardından babası ve kız kardeşine de ağır yaralar açtı. Olay sırasında mahallede bulunan jandarma ekipleri, bir hırsızlık vakası için bölgede görevdeydi ve Yasin Doğru’yu hemen gözaltına aldı.

Yapılan sorgulamada Yasin Doğru, madde bağımlısı olduğunu ve ailesinin kendisini tedavi için hastaneye götürmeye çalıştığını belirtti. Olayın bu nedenle gerçekleştiğini ifade etti. Sorgulama sonrasında Yasin Doğru, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Baba Hasan ve kız Yasemin ise tedavileri tamamlandıktan sonra taburcu edildi.

Olayın Detayları ve Yasin Doğru’nun Savunması

GAZETEDE GÖRÜNCE OLAYIN FARKINA VARDIM

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, Yasin Doğru hakkında ‘Kasten öldürmek’ ve ‘Yakın akrabayı yaralamak’ suçlarından toplamda 3 kez müebbet hapis cezası istenirken, savcının esas hakkındaki mütalaasında ise Osman Kılınç’a karşı ‘Kasten öldürme’ suçunu canavarca hisle ve eziyet çektirerek gerçekleştirdiği için ağırlaştırılmış müebbet, babası ve kız kardeşini de canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle 20’şer yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Yasin Doğru, Bursa 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan karar duruşmasında savunma yaparak, “Madde bağımlısıyım. Olay gününü hatırlamıyorum. Cezaevinde arkadaşlar gazetede beni gösterince olayın farkına vardım. Gazeteleri okuyunca komşumu öldürüp, babam ve kardeşimi yaraladığımı öğrendim. Çok pişmanım. Önce Allah’a, sonra siz büyüklerimin affına sığınıyorum. Adalet mülkün temelidir” şeklinde bir ifade kullandı.

Kız Kardeşinin Tanıklığı

KIZ KARDEŞİ OLAYI ANLATTI

Yasin Doğru’nun kız kardeşi Yasemin Doğru, olay günü ailece kahvaltı yaptıklarını anlatarak, “Kahvaltıdan sonra ağabeyim geceleri uyuyamadığını ve sesler duyduğunu anneme söyledi. Annem, ‘Doktora gidelim’ dedi. Ağabeyim başta bunu kabul etti ancak babam müsait olmadığı için Osman ağabeyi aradık. O sırada ağabeyim birden doktora gitmekten vazgeçti, yattığı yerden kalkarak eline bıçak aldı. Osman Kılınç’a saldırdı ve beni de boğazımdan bıçaklayarak yaraladı. Balkona çıkıp yardım isterken kan kaybından gözlerim karardı. Sonrasını hatırlamıyorum, bayıldım” dedi.

Hasan Doğru ise, oğlunun psikolojik sorunlarının bulunduğunu ifade ederek, şikayetçi olmadığını belirtti.

Avukatın Açıklamaları ve Mahkeme Kararı

AVUKATI TAHLİYESİNİ TALEP ETTİ

Yasin Doğru’nun avukatı Canan Kongur, müvekkilinin olayı kasıtlı olarak gerçekleştirmediğini belirterek, “Psikolojik sorunları olduğu için, hastaneye götürülmek için zorlanan müvekkil, üzerine 4-5 kişi birden gelince onları kendisinden uzaklaştırmak için hedef gözetmeden bıçağı savururken olay gerçekleşmiştir” dedi. Duruşmalarda pişmanlığını dile getirdiğini ve iyi niyetini gösterdiğini belirten Kongur, müvekkilinin taksirle öldürme ve yaralama suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Yasin Doğru’yu, Osman Kılınç’ı öldürdüğü için ‘Kasten öldürmek’ suçundan 25 yıl, babası ve kardeşine yönelik eylemleri nedeniyle ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan her biri için 12’şer yıl 6’şar ay olmak üzere toplamda 50 yıl hapis cezasına çarptırdı ve tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Kaynak: Sözcü

Mustafakemalpaşa’da Aile İçi Şiddet Olayı: Yasin Doğru’nun Mahkeme Süreci
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!