1. Haberler
  2. Dünya
  3. Küba’da Enerji Krizi Nedeniyle Okullar Kapatıldı

Küba’da Enerji Krizi Nedeniyle Okullar Kapatıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küba’da Enerji Krizi ve Okul Kapanmaları

Küba’da ana enerji santrallerinde meydana gelen arızalar, okulların ve iş yerlerinin bir süre daha kapalı kalmasına yol açtı. Küba Savunma Bakanlığı, 18 Ekim’de yaşanan arızaların halen devam ettiğini ve tropikal fırtına Oscar’ın arıza çalışmalarını olumsuz etkilediğini duyurdu. Bu bağlamda, alınan tedbirlerin uzatıldığı açıklandı.

Açıklamada, hastaneler gibi hayati öneme sahip hizmetlerin açık kalmaya devam edeceği vurgulandı. Ancak, okulların ve zorunlu olmayan kamu sektörü faaliyetlerinin 27 Ekim’e kadar kapalı kalacağı belirtildi. Hükümet, bu enerji krizinin, ülkeye yabancı yatırımların girmesini engellediği gerekçesiyle ABD’nin ekonomik ambargosunu sorumlu tuttu.

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, “ABD, hiçbir şey talep etmediğimizi açıkladı. Tek talebimiz ambargonun kaldırılması,” ifadelerini kullandı. Canel, birçok uluslararası kuruluşun ve yaklaşık 41 ülkenin Küba ile dayanışma içinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Matanzas kentindeki Antonio Guiteras Elektrik Santrali’nde 18 Ekim’de meydana gelen arıza nedeniyle milyonlarca Kübalı hala elektriksiz kalmış durumda. Bu arızanın düzeltilmesi amacıyla, okulların kapatılması ve zorunlu olmayan kamu sektörü faaliyetlerinin durdurulması kararı alınmıştı.

Kaynak: Sözcü

Küba’da Enerji Krizi Nedeniyle Okullar Kapatıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!