1. Haberler
  2. Magazin
  3. Faris Akarsu’yu Kaybettik

Faris Akarsu’yu Kaybettik

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birçok üniversitenin müzik bölümlerinin kurucusu ve birçok ünlü sanatçının keşfedilmesinde önemli rol oynamış olan Faris Akarsu, hayatını kaybetti. Bu acı haber, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından duyuruldu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Faris Akarsu'yu Kaybettik

“İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’na uzun yıllar emek vermiş, verdiği Batı Müziği, Kompozisyon ve Analizi, Piyano, Toplu İcra ve Batı Müziği Solfej dersleriyle sayısız öğrenci yetiştirmiş duayen hocamız Faris Akarsu’yu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Kıymetli hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine, camiamıza ve sevenlerine baş sağlığı dileriz.”

Faris Akarsu, Aşkın Nur Yengi, Ufuk Yıldırım, İzel Çeliköz, Çelik Erişçi, Ercan Saatçi, Mahsun Kırmızıgül, Yıldız Asyalı ve Murat Boz gibi birçok sanatçının yetişmesinde büyük katkılarda bulunmuştur. Bu isimler, onun müzik eğitimindeki ustalığı ve vizyonu sayesinde önemli kariyerler inşa etmişlerdir.

Faris Akarsu Kimdir?

Faris Akarsu Kimdir?

Faris Akarsu, piyanist ve piyano öğretmeni olarak tanınan bir sanatçıdır. Birçok üniversitenin müzik bölümlerinin kurulmasında öncülük eden Akarsu, müzik kariyerine dair ilginç anekdotlar paylaşmıştır. Bir programda, babasının kırık dökük bir piyano çaldığını ve annesinin opera meraklısı olduğunu ifade ederek, aile mirasının kendisinde nasıl bir etki yarattığını anlatmıştır. Bu bağlamda, müziğe olan tutkusunun kökleri aile geçmişine dayanmaktadır.

Faris Akarsu’yu Kaybettik
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!