1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail’in İran’a Yapmayı Planladığı Saldırı Ertelendi

İsrail’in İran’a Yapmayı Planladığı Saldırı Ertelendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’den sızan belgelerin, İsrail’in İran’a yönelik saldırı hazırlıkları hakkında önemli bilgiler içermesi, Tel-Aviv’in bu saldırıyı ertelemek zorunda kalmasına yol açtığı iddia edildi. İngiliz merkezli The Times gazetesinin bir istihbarat kaynağına dayandırdığı habere göre, sızdırılan belgeler, İsrail’in silah yığılması ile ilgili stratejilerini yeniden gözden geçirmesine neden oldu. Kaynak, “ABD belgelerinin sızması, bazı stratejilerin ve bileşenlerin değiştirilmesi gerekliliğini beraberinde getirdi. Bu durum saldırıyı geciktirdi” şeklinde ifadeler kullandı. Ayrıca, “Bir misilleme yapılacak; ancak bu, beklenenden daha uzun sürecek” dedi. İsrail’in mevcut durumda başka bir plan üzerinde çalıştığı ve bu planın hazırlık aşamasında olduğu da belirtildi.

Öte yandan, İran, 1 Ekim tarihinde İsrail’e 200’den fazla füzeyle büyük bir saldırıda bulunmuştu. Bu saldırıya ilişkin olarak İsrailli Savunma Bakanı Yaov Gallant, “Bu saldırıya karşılık olarak ‘şaşırtıcı olduğu kadar ölümcül’ bir yanıt verileceğini” ifade etmişti.

BELGELERİN YANKILARI

Middle East Spectator tarafından 18 Ekim tarihinde Telegram üzerinden paylaşılan ve ABD istihbaratına ait olduğu belirtilen 15-16 Ekim tarihli belgeler dikkat çekmişti. İran’la bağlantılı bir Telegram hesabından yapılan paylaşımda, “ABD istihbaratından bir kaynak, İsrail’in İran’a kapsamlı saldırı için yaptığı hazırlıkları detaylandıran 15-16 Ekim tarihli, Ulusal Jeo-uzamsal İstihbarat Ajansına ait son derece hassas ve çok gizli ABD istihbarat belgesini bizimle paylaştı” ifadesi dikkat çekmişti. Bu belgelerde, İsrail’in gerçekleştirdiği silah yığılmaları, potansiyel saldırı olasılıkları ve “İsrail’in nükleer silahlarını kullanmayacağı” konusundaki bilgiler yer alıyordu.

Kaynak: Sözcü

İsrail’in İran’a Yapmayı Planladığı Saldırı Ertelendi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!