1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 2025 Yılında Asgari Ücret Beklentileri ve Zam Oranları

2025 Yılında Asgari Ücret Beklentileri ve Zam Oranları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2025 Yılında Asgari Ücret Beklentileri

Bloomberg Ekonomisti Selva Baziki, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından açıklanan 2025 bütçe verileri üzerinden yaptığı hesaplamalarla dikkat çekti. Baziki, 2025 yılında asgari ücrete yapılacak zam oranını belirleyerek kamuoyuyla paylaştı.

Zam Oranı Yüzde 17

Selva Baziki, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, 2025 yılında asgari ücrete yüzde 17 oranında bir zam yapılacağını öngördüğünü ifade etti. Bu tahminin, 2025 yılının sonundaki enflasyon tahminleriyle uyumlu olduğunu vurgulayan Baziki, enflasyonun yanı sıra borçlanma maliyetlerinde de kademeli bir gevşeme olasılığına dikkat çekti. Ayrıca, asgari ücrette yüzde 30’luk bir artışın da daha muhtemel bir sonuç olabileceğini belirtti.

“Ciddi Artışa Değil Yoksula Desteğe Gidilmeli”

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye misyonu başkanı Jim Walsh, Türkiye’nin 1 Ocak 2025’te gerçekleştireceği asgari ücret artışında, geçen yılki gibi enflasyonu ciddi şekilde yükseltecek bir artıştan kaçınması gerektiğini vurguladı. Walsh, ülkenin en yoksul kesimine yönelik destek önlemlerine odaklanmasının önemine de dikkat çekti.

Bu gelişmeler, asgari ücretin belirlenmesinde ekonomik koşullar ve sosyal adaletin sağlanması adına atılacak adımların önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Kaynak: Sözcü

2025 Yılında Asgari Ücret Beklentileri ve Zam Oranları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!