1. Haberler
  2. Magazin
  3. Çağatay Akman’ın Dava Süreci ve Beraat Kararı

Çağatay Akman’ın Dava Süreci ve Beraat Kararı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çağatay Akman’ın Dava Süreci Sonuçlandı

Şarkıcı Çağatay Akman‘ın, 23 Temmuz 2021 tarihinde eski sevgilisi Öykü Uslu‘nun evinin önünde yaşanan olaylar sonucu açılan dava, İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi’nde karara bağlandı. Duruşmaya, hem müşteki sanık Çağatay Akman hem de tarafların avukatları katıldı.

Olayın Gelişimi

İddialara göre, Akman, Uslu’nun evinin önüne gittiğinde, Uslu bu durumu arkadaşı Furkan Ayaz‘a bildirdi. Olayın ardından Akman, Uslu ve Ayaz’a yönelik tehditte bulunarak ikisini de darp ettiği öne sürüldü.

Savcılığın Beraat Talebi

Cumhuriyet Savcısı, Çağatay Akman’ın Öykü Uslu ve Furkan Ayaz’a karşı ‘tehdit’ suçunu işlediğine dair yeterli delil bulunmadığını belirterek, beraat kararı verilmesini talep etti. Savcı, bu durumun kamu davası açılmasını gerektirmediğini vurguladı.

Sanığın Savunması

Sanığın Savunması

Duruşmada savunma yapan Akman, “Söyleyeceğim bir şey yok, karşı taraftan şikayetçi değilim, beraatımı talep ediyorum” ifadelerini kullandı. Müşteki avukatı ise, müvekkilinin davadan vazgeçmesi nedeniyle davanın düşmesini talep etti. Sanık avukatı da Furkan Ayaz hakkındaki şikayetten vazgeçtiklerini belirterek, Akman hakkında beraat kararı verilmesini istedi. Karar öncesinde son sözü sorulan Akman, “Beraatımı talep ediyorum” dedi.

Mahkemenin Kararı

Alınan savunmalar ve beyanların ardından mahkeme, Çağatay Akman’ın Öykü Uslu ve Furkan Ayaz’a yönelik ‘tehdit’ suçunu işlediğinin sabit olmadığı gerekçesiyle beraatine ve diğer tüm suçlar yönünden tarafların karşılıklı şikayetlerinden vazgeçmeleri nedeniyle davanın düşmesine karar verdi.

İddianame Detayları

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Çağatay Akman’ın, Öykü Uslu ve Furkan Ayaz’a yönelik ikişer defa ‘basit yaralama’ suçundan 8 aydan 2 yıla, ‘tehdit’ suçundan 1 yıldan 4 yıla ve ‘hakaret’ suçundan 7 aydan 4 yıl 8 aya kadar toplamda 2 yıl 3 aydan 10 yıl 8 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

İddianamede ayrıca, müşteki şüpheliler Öykü Uslu ile Furkan Ayaz’ın ise ayrı ayrı ‘basit yaralama’ suçundan 4 aydan 1 yıla, ‘hakaret’ suçundan ise 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi.

Çağatay Akman’ın Dava Süreci ve Beraat Kararı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!