1. Haberler
  2. Dünya
  3. İspanya’da Öğrenci Konaklaması İçin Zorunlu Düzenleme

İspanya’da Öğrenci Konaklaması İçin Zorunlu Düzenleme

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İspanya’da Öğrenci Konaklaması İçin Yeni Düzenleme

İspanya’da sol koalisyon hükümeti, son yıllarda hızla artan ev kiralarına karşı etkili bir önlem olarak özel üniversitelere öğrencilerine konaklama imkanı sağlama zorunluluğu getirmeye karar verdi. Bu kapsamda, Ekonomi, Üniversiteler ve Konut bakanlıkları arasında imzalanan bir protokol ile, ülke genelindeki tüm özel üniversitelerin, öğrencilerine uygun şartlarda konaklama sağlamalarının zorunlu hale geleceği bildirildi.

İspanya’daki 91 üniversiteden 41’inin özel olduğu göz önüne alındığında, bu düzenlemenin geniş bir etki alanı olacağı aşikar. Özellikle Madrid, Barselona, Valensiya, Malaga ve Segovia gibi büyük şehirlerde konut sorununun giderek büyüdüğü biliniyor. Öğrenci sendikaları, bu durumu eleştirerek, “Şanslı olanlar aylık 500 euroya tek oda kiralayabiliyor” açıklamasında bulundu. Başkent Madrid’de ise kiralık oda fiyatlarının 900 euroya kadar yükseldiği ifade ediliyor.

Bu yeni düzenlemenin, öğrencilerin konaklama sorununu hafifletmesi ve eğitim hayatlarını daha sürdürülebilir hale getirmesi umuluyor. Ancak, uzmanlar, özel üniversitelerin bu yükümlülükleri yerine getirip getiremeyeceği konusunda endişeliler.

Kaynak: Sözcü

İspanya’da Öğrenci Konaklaması İçin Zorunlu Düzenleme
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!