1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul Barosu’nda Yeni Dönem: Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu Başkanlık Görevine Başladı

İstanbul Barosu’nda Yeni Dönem: Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu Başkanlık Görevine Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Barosu Yeni Başkanını Seçti

Geçen hafta sonu gerçekleştirilen genel kurulda İstanbul Barosu’nun yeni başkanı olarak seçilen Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, önceki dönem başkanlığı görevini üstlenen Filiz Saraç’tan bugün resmi bir törenle görevi devraldı. Bu önemli devir teslim törenine, Kaboğlu’nun yanı sıra yeni Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Denetleme Kurulu üyeleri de katıldı.

Törene katılan diğer isimler arasında Genel Sekreter Burcu Öztoprak Alsulu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Bahar Güldaş, Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Naipoğlu ve Bahar Ünlüer Öztürk yer aldı.

Kaboğlu’ndan Şiddet ve Terör Kınaması

Kaboğlu, özellikle son günlerde gündeme gelen TUSAŞ tesislerine yönelik saldırı hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Bu tür eylemlerin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Kaboğlu, şunları söyledi:

“Şiddetin ve terörün her türlüsünü kınıyoruz. Kolektif güvenlik hakkı, insanlığın temel bir hakkıdır. TUSAŞ Ankara tesislerine yönelik yapılan saldırıda hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Ayrıca bu saldırıda yaralananlara acil şifalar temenni ediyoruz. Rehin alınanların sağlıklı bir şekilde serbest bırakılması için konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz.”

Bu açıklamalar, Kaboğlu’nun baro başkanlığı döneminde insan hakları ve güvenlik konularına verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Sözcü

İstanbul Barosu’nda Yeni Dönem: Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu Başkanlık Görevine Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!