1. Haberler
  2. Spor
  3. Galatasaray’dan Avrupa Ligi’nde Tarihi Başarı

Galatasaray’dan Avrupa Ligi’nde Tarihi Başarı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray’dan Tarihi Başarı

Galatasaray'dan Tarihi Başarı

Avrupa Ligi’nin ilk iç saha maçında Yunan ekibi PAOK’u mağlup eden Galatasaray, bu hafta da iç sahada İsveç temsilcisi Elfsborg’u yenerek önemli bir başarıya daha imza attı. Sarı-kırmızılı ekip, evinde oynadığı bu iki maçı da kazanarak 24 yıl aradan sonra bir ilke daha gerçekleştirmiş oldu. Galatasaray, en son bu tür bir başarıyı 2000-2001 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde Rangers ve Monaco’yu yenerek elde etmişti.

O sezon, Galatasaray gruplardan çıkmayı başardığı 8 puan topladı. Gruplardaki diğer rakibi ise Avusturyalı Sturm Graz’dı. 2000-2001 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde gruplar aşamasının ardından ikinci grup aşamasında mücadele ediliyordu. Bu ikinci grup aşamasında Galatasaray, ünlü takımlar Milan, PSG ve Deportivo ile yer aldığı grupta ikinci olarak çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Çeyrek finalde İspanyol devi Real Madrid ile karşılaşan Galatasaray, evinde oynadığı maçta İspanyol ekibini 3-2 mağlup etti. Ancak, deplasmanda yaşanan 3-0’lık yenilgi ile Şampiyonlar Ligi’ne veda etmek zorunda kaldı. Bu mücadeleler, Galatasaray tarihinin en unutulmaz anlarından biri olarak hafızalarda yer etti.

Kaynak: Sözcü

Galatasaray’dan Avrupa Ligi’nde Tarihi Başarı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!