1. Haberler
  2. Medya
  3. Burası Size Göre Değil (2023) Kısa Filmi

Burası Size Göre Değil (2023) Kısa Filmi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Senaristliğini ve yönetmenliğini Ceyda Aşar’ın üstlendiği, başrollerde Şebnem Hassanisoughi ve Deniz Karaoğlu’nun yer aldığı, görüntü yönetmenliği koltuğunda Serkan Gülgüler’in, sanat yönetmenliğinde ise Natali Yeres’in bulunduğu Burası Size Göre Değil (2023) kısa filmi, MUBI Türkiye’de gösterime girdi. Bu film, ulusal ve uluslararası festivallerden birçok ödül kazanarak dikkat çekti.

Filmin uluslararası alandaki başarısı, OSCAR/ACADEMY AWARD sertifikasına sahip olmasıyla da pekişiyor. 32. Raindance (Londra), 46. Drama (Yunanistan), 50. Athens (Amerika), 20. Bend (Amerika) gibi prestijli kısa film festivallerinin uluslararası yarışmalarına seçilerek, Amerika’dan Çin’e kadar 25’i aşkın festivale katılarak ülkemizi temsil etti. Bu sayede, film tüm dünyayı dolaşma fırsatı buldu.

Burası Size Göre Değil / This Is Not A Place For You (2023) filmi, birçok ödül ile taçlandırıldı:

  • 18. Boston Turkish Festival’de EN İYİ FİLM
  • 24. İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali’nde EN İYİ KURGU
  • 17. Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali’nde EN İYİ YÖNETMEN
  • 7. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nde SİYAD EN İYİ FİLM
  • 14. Sinepark Kısa Film Festivali’nde (Korku Tüneli Kategorisi) EN İYİ FİLM

Sinema Yazarları Derneği’nin (SİYAD) 56. Türkiye Sineması Ödülleri’nde, GIOVANNI SCOGNAMILLO fantastik film ödüllerinde 2023 yılının uzun ve kısa metraj tüm filmleri arasından seçilen 5 filmlik kısa listede yer alarak, aday olarak belirlenmiştir.

Yabancı basın kanallarında yönetmen Ceyda Aşar ile yapılan uzun röportajlar, filmin etkileyici yönlerini ve yaratım sürecini aktarırken, film ekibi ulusal festivallerin yanı sıra Boston’da, Londra’da ve Fas’ta gerçekleştirilen gösterimlerde seyircilerin sorularını yanıtlayarak, izleyiciyle etkileşimde bulundu. T. C Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin destekleriyle çekilen bu önemli film, 2025 yılında da festival yolculuğuna devam etmeyi planlıyor.

Burası Size Göre Değil (2023) Kısa Filmi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!