1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. IMF ve Dünya Bankası Toplantılarında Türkiye Ekonomisine Dair Değerlendirmeler

IMF ve Dünya Bankası Toplantılarında Türkiye Ekonomisine Dair Değerlendirmeler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

IMF ve Dünya Bankası’nın Yıllık Toplantıları Kapsamında Türkiye Ekonomisi Üzerine Değerlendirmeler

Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası’nın yıllık toplantıları çerçevesinde Avrupa bölgesi ekonomilerine dair bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, AA muhabirinin Türkiye ekonomisiyle ilgili yönelttiği soruya yanıt veren IMF Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, “Geçen yıl boyunca Türkiye’deki politika değişikliklerinden oldukça olumlu etkiler gördük.” açıklamasında bulundu.

Kammer, bu politika değişikliklerinin sonucunda Türkiye’nin kriz riskine yönelik kırılganlığının önemli ölçüde azaldığını belirtti. Bunun yanı sıra, enflasyonun da artık düşüş eğiliminde olduğunu vurguladı. Kammer, bu durumların politika değişiminde elde edilen iki büyük başarı olarak nitelendirildiğini ifade etti.

Kammer, enflasyonla mücadelenin henüz tamamlanmadığını ifade ederek, “Bu, sıkı para politikasının sürdürülmesi gerektiği ve para politikasındaki kısıtlamaların azaltılması için şu an için erken olduğu anlamına geliyor.” dedi. Ayrıca, Türkiye’deki enflasyonla bağlantılı sorunlardan birinin geçmiş enflasyon gelişmelerine dayalı asgari ücret artışları olduğunu belirtti ve gelir politikalarına odaklanılması gerektiğini önerdi.

Asgari Ücret Üzerine Tavsiyeler

Kammer, asgari ücret anlaşmalarının artık yılda bir kez gerçekleştirilmeleri ve ileriye dönük bir perspektifle ele alınmaları gerektiğinin altını çizdi. Bu yaklaşımın, alınan önlemlerin ikinci tur etkilerini azaltabileceğini ifade etti. Ayrıca, daha fazla mali ayarlama yapılabileceğini de dile getirerek, “Mali ayarlama, enflasyon konusunda yardımcı olacak ve bu ayarlama çabasının kredibilitesini her zaman artıracaktır.” şeklinde konuştu.

Kammer, “Genel olarak, Türkiye’deki ekonomi ekibine iyi iş çıkardıklarını belirtmek isterim. Bu çalışmanın devam etmesi ve bu politikaların sürdürülmesi büyük önem taşıyor. Türkiye halkı için zorlu bir dönem ve politika yapıcılar için de oldukça çetin bir süreç. Ancak, kriz riskini azaltmak ve enflasyonu düşürmek için bu adımlar kaçınılmaz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü

IMF ve Dünya Bankası Toplantılarında Türkiye Ekonomisine Dair Değerlendirmeler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!