1. Haberler
  2. Gündem
  3. Uğur Dündar’la Arena’da Yeni Doğan Çetesi Skandalı

Uğur Dündar’la Arena’da Yeni Doğan Çetesi Skandalı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çarşamba akşamları Sözcü Televizyonu’nda yayınlanan Uğur Dündar’la Arena, Türkiye’yi derinden sarsan Yeni Doğan Çetesi skandalının bilinmeyen yönlerini gün yüzüne çıkardı. Programda, mağdur ailelerle yapılan röportajlar ve tanık anlatımları yer aldı. Gökmen Ulu, İstanbul Esenler’deki özel Esencan Hastanesi’nde 2016 yılının Kasım ayında bebeği hayatını kaybeden Arzu Başaran Başkıran’ın, 2017’nin Ocak ayında yargı mücadelesi başlattığını dile getirdi. Ayrıca, Fırat Fıstık, Bağcılar’daki Özel Hospitalist Hastanesi’nde bebekleri yaşamını yitiren Ezgi ve Mehmet Kızılkaya çiftinin şikayeti üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2018 yılında soruşturma açtığını aktardı. Programda, tanıkların ifadeleri ve ilgili belgeler de izleyicilere sunuldu.

Eski AKP’li milletvekili Ali Kemal Tekden, yapımcıları arasında bulunduğu Diriliş Ertuğrul adlı dizinin setinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a kılıç hediye etmişti.

İlk İhbar 2015 Yılında Yapıldı

Programda dikkat çeken bir başka belge, bebek katili çetenin faaliyetlerinin 2015 yılına kadar uzandığını ortaya koydu. Sözcü TV Muhabiri İlayda Çolakoğlu’nun ulaştığı raporu, Arena Muhabiri ve Sözcü TV İstanbul Haber Müdürü Cem Özkeskin stüdyoda detaylarıyla paylaştı. Buna göre, bu çeteye dair ilk ihbar, 27 Temmuz 2015 tarihinde İstanbul Valiliği ve Sağlık Bakanlığı’na yapıldı. İhbarda bulunan, şüpheli hastanelerden birinde çalışan ve tanık olduklarına dayanamayarak istifa eden duyarlı bir hekimdi. Aradan 6 ay geçmesine rağmen devlet yetkililerinin harekete geçmediğini gören hekim, durumu dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun eşi Dr. Sare Davutoğlu’na iletti. Sare Hanım, öğrendiklerini gözyaşlarıyla eşine anlattıktan sonra Başbakan Davutoğlu, soruşturma açılması talimatı verdi.

Resmi Soruşturma Mayıs 2016’da Başlatılabildi

Bağımsız Sağlık Başdenetçisi Nihat Sabuncu görevlendirildi. Sabuncu, soruşturmaya resmen 10 Mayıs 2016 tarihinde başladı. Başdenetçi, yaptığı denetimler sonucunda oluşturduğu raporunu 10 Kasım 2016 tarihinde tamamlayarak Sağlık Bakanlığı’na sundu ve suç duyurusunda bulundu. Raporun konu başlığında, “Yeni doğanların kamu hastanelerinden özel hastanelere sevkleri” ifadesi yer alıyordu. Yeni Doğan Çetesi yöneticileri arasında Dr. İlker Gönen, Esencan Hastanesi İdare Amiri Fehmi Alperen ve Ambulans Şoförü Gıyasettin Mert Demir gibi isimler de raporda yer aldı.

Gereksiz Yoğun Bakım Uygulamaları

Gereksiz Yoğun Bakım Uygulamaları

Bu zanlılar arasında daha sonra Dr. Fırat Sarı da katılacak ve örgüt lideri haline gelecekti. Sağlık Başdenetçisi Nihat Sabuncu, bu acımasız rant sisteminin içinde başka kimlerin bulunduğunu ve çetenin Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan daha fazla para elde etmek için bebeklere nasıl yanlış tedavi uyguladıklarını somut verilerle belgeleriyle açıkladı. Onlarca bebeğin gereksiz yere ve uzun süre yoğun bakım ünitelerinde tutulduğunu da kanıtladı. Bu rapor, sadece 3 hastanede yapılan incelemeler sonucu oluşturulmuştu. Diğer hastaneler de göz önüne alındığında, katledilen ya da engelli hale getirilen çocukların sayısının ondan çok daha fazla olduğu endişesi ortaya çıktı.

Soruşturma Raporu Sümen Altı mı Edildi?

Soruşturma Raporu Sümen Altı mı Edildi?

Peki bu olaylar sonrası gereken adımlar atıldı mı? Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Arena’ya yaptığı açıklamada, “10 Mayıs 2016’da rapor ulaştıktan iki hafta sonra 24 Mayıs’ta başbakanlığım sona erdi. Eğer bitmeseydi, yolsuzluklarla mücadele için verdiğimiz mücadele gibi bu konuda da sonuna kadar mücadele edecektik” dedi. Ayrıca, Cem Özkeskin’in dikkat çektiği bir diğer husus ise Tekden Hastanesi sahibi Ali Kemal Tekden ile ilgiliydi. Eski AKP Kayseri Milletvekili Tekden’in hastanesi, kanlı rant çarkında ihbar edilenler arasında yer almasına rağmen 2016’daki soruşturma raporundan çıkarıldı.

Çetenin Acımasızlığı ve Sonuçları

Çetenin Acımasızlığı ve Sonuçları

Uğur Dündar, “2016’da Başbakan’ın talimatıyla başlatılan soruşturmanın gereği tam anlamıyla yapılmış olsaydı, aradan geçen bu 8 yıllık süreçte belki hayatını kaybeden çocukların çoğu şu an hayatta olacaktı” dedi. Cem Özkeskin de çetenin acımasızlığını şu sözlerle ifade etti: “Bunlar bebeklerimizin sol kulağına ezan, sağ kulağına sala okumuş.”

Kaynak: Sözcü

Uğur Dündar’la Arena’da Yeni Doğan Çetesi Skandalı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!