1. Haberler
  2. Gündem
  3. Meteoroloji’den İstanbul ve Diğer İllere Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji’den İstanbul ve Diğer İllere Sağanak Yağış Uyarısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle İstanbul olmak üzere birçok il için sağanak yağış uyarısında bulundu. İstanbul’da etkili olması beklenen yağışların akşam saatlerinde başlaması öngörülüyor. Ayrıca, Marmara Bölgesi’nde sis ve pus olaylarının da yaşanması bekleniyor.

Yapılan son hava tahminlerine göre, ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul ve Sinop çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Ardahan çevrelerinin ise karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık olması bekleniyor. Kuzey ve iç kesimlerde yer yer pus ve sis olaylarına dikkat edilmesi gerektiği bildirildi.

Bölgelerde Hava Durumu

  • MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. İstanbul çevreleri ile Balıkesir’in kuzey kıyılarında yağmur ve sağanak yağış görülecek. Bölge genelinde pus ve yer yer sis olayları yaşanabilir.
  • EGE: Az bulutlu ve açık bir hava geçeceği tahmin ediliyor. Ancak kuzey ve iç kesimlerinde pus ve yer yer sis olabileceği uyarısı yapıldı.
  • AKDENİZ: Bu bölgede de az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. İç kesimlerde pus ve yer yer sis olayları yaşanabilir.
  • İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık bir hava durumu öngörülüyor. Ancak bölge genelinde pus ve yer yer sis beklenmektedir.
  • BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Sinop çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde sağanak yağışlı bir hava durumu bekleniyor. İç kesimlerde pus ve yer yer sis olması muhtemel.
  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu bir hava durumu öngörülüyor. Kıyı kesimlerinde aralıklı sağanak yağışlar yaşanabilir. İç kesimlerde pus ve yer yer sis beklenmektedir.
  • DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu bir hava durumu bekleniyor. Kuzeydoğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu olacağı ve Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde pus ve yer yer sis olacağı belirtildi.
  • GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık bir hava durumu bekleniyor.

Bu hava durumu tahminleri doğrultusunda, vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önemle tavsiye edilmektedir.

Kaynak: Sözcü

Meteoroloji’den İstanbul ve Diğer İllere Sağanak Yağış Uyarısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!