1. Haberler
  2. Dünya
  3. Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail Yönetimine Sert Tepki

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail Yönetimine Sert Tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail Yönetimine Tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrail yönetiminin Türkiye ve Birleşmiş Milletler’i (BM) hedef almasının beklenmedik bir durum olmadığını vurguladı. Bakanlık, bölgesel barışın önündeki en büyük engelin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve onun savaş kabinesi olduğunu belirtti.

Resmi X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Uluslararası hukuku ve normları hiçe sayarak Gazze’de 40 binden fazla sivil, çocuk ve kadın ayrımı yapmaksızın katleden, dünyanın gözü önünde soykırım işleyen, bulunduğu bölgede ve ötesinde işgal, katliam ve devlet teröründen başka bir şey getirmeyen eli kanlı İsrail yönetiminin ülkemizi ve BM’yi hedef alması bizim açımızdan sürpriz teşkil etmiyor.” ifadesine yer verildi.

Bakanlığın paylaşımında, bu söylemlerin, Filistin, Lübnan ve Suriye’de devlet terörü uygulayan İsrail’in içinde bulunduğu acziyetin ve uluslararası alanda maruz kaldığı izolasyonun bir yansıması olduğu vurgulandı. Ayrıca, “Bölgesel barışın önündeki en büyük engel Netanyahu ve savaş kabinesidir.” denildi.

Paylaşımda ayrıca, “Savaşı bölgeye yayarak siyasi ömrünü uzatmaya çalışan Netanyahu hükümetinin söz konusu üyesinin (İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz) şahsi çıkarları için seviyesiz ithamlara başvurmuş olmasını, önceden olduğu gibi şimdi de dikkate değer bulmuyoruz.” ifadesi kullanıldı.

  • Uluslararası hukukun ihlali: Gazze’de yaşananlar ve sivillere yönelik saldırılar.
  • Netanyahu ve savaş kabinesi: Bölgesel barışa engel teşkil eden en büyük faktörler.
  • İsrail’in izolasyonu: Uluslararası alanda maruz kaldığı baskılar ve tepkiler.

Kaynak: Sözcü

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail Yönetimine Sert Tepki
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!