1. Haberler
  2. Magazin
  3. Türk Müzik Dünyası Faris Akarsu’yu Kaybetti

Türk Müzik Dünyası Faris Akarsu’yu Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Müzik Dünyasının Acı Kaybı: Faris Akarsu

Türk Müzik Dünyasının Acı Kaybı: Faris Akarsu

Birçok üniversitenin müzik bölümlerinin kurucusu olan ve birçok ünlü sanatçının keşfedilmesinde önemli rol oynayan Faris Akarsu, hayatını kaybetti. Akarsu’nun vefatını İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı duyurdu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • “İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’na uzun yıllar emek vermiş, verdiği Batı Müziği, Kompozisyon ve Analizi, Piyano, Toplu İcra ve Batı Müziği Solfej dersleriyle sayısız öğrenci yetiştirmiş duayen hocamız Faris Akarsu’yu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz.”
  • “Kıymetli hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine, camiamıza ve sevenlerine baş sağlığı dileriz.”

Faris Akarsu, Aşkın Nur Yengi, Ufuk Yıldırım, İzel Çeliköz, Çelik Erişçi, Ercan Saatçi, Mahsun Kırmızıgül, Yıldız Asyalı ve Murat Boz gibi birçok ünlü isme öğretmenlik yapmış bir isimdi. Onun ölümü, müzik dünyasında büyük bir yankı uyandırdı ve birçok sanatçıyı derinden üzdü.

Türk Müzik Dünyası Faris Akarsu'yu Kaybetti

“NURLAR İÇİNDE UYUYUN”

Hocasını unutmayan ünlü şarkıcı Murat Boz, sosyal medya hesabından duygusal bir veda paylaşımı yaptı. Paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizin yetiştirdiği en önemli müzik insanlarından bir tanesiydi sevgili hocam Faris Akarsu. Vefat haberini almaktan dolayı çok büyük bir üzüntü içerisindeyim. Ben dahil benim gibi yüzlerce öğrenciye çok emeğiniz geçti. Hakkınız ödenmez. Nurlar içinde uyuyun. Allah rahmet eylesin. Sevenlerine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum.”

Türk Müzik Dünyası Faris Akarsu'yu Kaybetti

Türk Müzik Dünyası Faris Akarsu’yu Kaybetti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!