1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Hizmetleri Yönetmeliği’nde Değişiklikler

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Hizmetleri Yönetmeliği’nde Değişiklikler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Yurt Hizmetleri Yönetmeliği’nde Önemli Değişiklikler

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olarak yürütülen Yurt Hizmetleri Yönetmeliği’nde önemli değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemelerle birlikte yurtta barınma şartları, kalış süreleri ve disiplin cezaları gibi birçok konuda yenilikler getirildi.

FUHUŞ SUÇU YENİ YÖNETMELİKTE YER ALDI

Yapılan revizyonla birlikte, yurtta barınma şartları arasında yer alan “kasten işlenmiş bir suçtan dolayı altı veya daha fazla süreyle hapis cezası” almış olmama şartı bir yıla çıkarıldı. Ayrıca, yurtta kalmayı engelleyen suçlar listesine ‘fuhuş’ da dahil edildi. Önceki yönetmelikte yer alan ‘hayasızca davranışlar’ ifadesi ise metinden çıkarıldı.

CUMHURBAŞKANINA HAKARET SUÇU YENİ YÖNETMELİKTE YER ALMADI

Yeni yönetmelikte yurtlarda barınmayı engelleyen bazı suçlar arasında “Cumhurbaşkanına hakaret, devletin egemenlik alametlerini aşağılama, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama, kamu barışına karşı suçlar, kanuna aykırı olarak spor müsabakalarına dayalı bahis ve şans oyunlarını oynatma, oynatılmasına yer ve imkan sağlama, reklamını yapma veya para nakline aracılık etme suçlarından mahkûm olmaması” ifadeleri yer almadı. Bu durum, yurtlara giriş şartlarının yeniden değerlendirilmesine olanak tanıdı.

Yönetmelikle birlikte, yurt dışında bulunan yurtlarda barınan öğrencilerin, öğrenim gördükleri ülkenin yasalarına göre taksirli suçlar hariç herhangi bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezası almış olmaması şartı da bir yıla çıkarıldı.

BARINMA SÜRELERİ UZATILIYOR

Yönetmelikteki bir diğer önemli değişiklik ise barınma süreleriyle ilgili. Yatay veya dikey geçiş yapan öğrencilerin kayıt sonrası intibak ve muafiyet işlemleri sonucunda, ilgili mevzuat gereği yeni öğretim programlarında alamadıkları dersler nedeniyle uzayan eğitim süreleri, barınma sürelerine eklenecek. Normal öğrenim süresinde eğitimlerini tamamlayamayan öğrencilerin yurt kayıtları silinecek; ancak tekrar başvuru yapmaları ve yurt hakkı kazanmaları durumunda bir öğretim yılı daha yurtlarda barınma imkanı sağlanacak.

Ayrıca, bir öğretim kurumundan mezun olup ikinci bir öğretim kurumunda öğrenim görmeye başlayan öğrenciler, başvuru yapmaları ve yurt hakkı kazanmaları halinde ikinci öğretim kurumunun normal öğrenim süresi kadar barındırılacak. Yurtta barınırken değişim programı kapsamında yurt dışına giden öğrencilerin burada geçirdiği eğitim süreleri ise normal öğrenim süresinden sayılmayacak.

Kaynak: Sözcü

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Hizmetleri Yönetmeliği’nde Değişiklikler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!