1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tokat Yüksek Hızlı Tren Bağlantısına Kavuştu

Tokat Yüksek Hızlı Tren Bağlantısına Kavuştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tokat Yüksek Hızlı Tren (YHT) Bağlantısına Kavuştu

Tokat, artık Yüksek Hızlı Tren (YHT) bağlantılı kombine taşımacılık sistemine dahil oldu. Bu yeni sistemle birlikte, Ankara–Eskişehir, Ankara-İstanbul, Eskişehir-İstanbul, Ankara–Konya, Ankara-Karaman, Ankara-Sivas, Sivas-İstanbul, Karaman-İstanbul ve Konya-İstanbul güzergahlarında hızlı tren seferleri gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, 11 şehir de tren ya da otobüs bağlantılarıyla ulaşım imkanı sunmaktadır.

Yürütülen çalışmalar sonucunda Tokat Belediyesi ile TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü arasında önemli bir işbirliği gerçekleştirilmiştir. Bu işbirliği sayesinde, Tokat’tan Yıldızeli İstasyonu’na gelen yolcular, buradan yüksek hızlı trenlerle rahatlıkla seyahat edebilecekler.

Kombine Taşımacılık Uygulaması Hakkında

Yeni hizmetle birlikte YHT istasyonu ile Tokat arasındaki ulaşım, otobüslerle kombine bir şekilde gerçekleştirilecektir. Yolcular, hem tren hem de otobüs için aynı anda koltuk seçimi yapabilecek ve biletlerini tek bir sistem üzerinden alarak büyük bir kolaylık yaşayacaklardır. Otobüsler, bağlı oldukları trenin gelişinden önce Yıldızeli İstasyonu’nda hazır bulunacak şekilde planlanmıştır.

Bilet satışları ise bugünden itibaren başlamış durumda. Ayrıca, Ankara-Sivas YHT hattı 27 Nisan 2023 tarihinde faaliyete geçmişti. İstanbul-Sivas bağlantısının ise 5 Mayıs 2024 tarihinde hizmet vermeye başlaması planlanıyor. İstanbul-Sivas hattında bugüne kadar 1 milyon 600 bin yolcunun seyahat ettiği bildirilmiştir.

Kaynak: Sözcü

Tokat Yüksek Hızlı Tren Bağlantısına Kavuştu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!