1. Haberler
  2. Gündem
  3. Diyarbakır’da Narin Güran Davası: Duruşma Hazırlıkları ve Güvenlik Önlemleri

Diyarbakır’da Narin Güran Davası: Duruşma Hazırlıkları ve Güvenlik Önlemleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da Narin Güran Davası: Duruşma Hazırlıkları Tamamlandı

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nin Tavşantepe Köyü’nde 21 Ağustos tarihinde eve dönüş yolunda kaybolan ve cesedi 8 Eylül’de köyün 2 kilometre uzağındaki bir derede çuval içinde bulunan Narin Güran’ın davasında önemli gelişmeler yaşanıyor. İddianamenin 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin ardından, duruşma için gerekli hazırlıklar tamamlandı.

Mahkeme, 13 gün sonra gerçekleştirilecek olan ilk duruşmanın, dosyanın kapsamı ve taraf sayısının fazlalığı nedeniyle, sanıklar ve katılan tarafın tüm savunma ve ifadelerinin duruşma salonunda sabit bir kamera ile sesli ve görüntülü kayıt altına alınmasına karar verdi. Bu karar, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazılan bir müzekkere ile ilgili makamlara iletildi.

Mahkeme, 7 Kasım’da yapılacak duruşmanın, sesli kayıt sistemi ile de kaydedilmesine yönelik ek tedbirler aldı. Ayrıca, duruşma günü öncesinde Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) konusunda uzman bir teknikerin, duruşma salonundaki sistemin çalışır durumda olup olmadığını kontrol etmesi talep edildi. Eğer bir aksaklık tespit edilirse, duruşma gününden önce bu durumun giderilmesi istenildi. Duruşma sırasında olası teknik aksaklıkların önüne geçmek için, SEGBİS konusunda uzman bir teknikerin duruşma süresince salonda hazır bulunması kararlaştırıldı.

Provokasyon Girişimlerine Karşı Güvenlik Önlemleri Alındı

İddianamenin kabul edilmesi ile birlikte hazırlanan tensip zaptı çerçevesinde mahkeme, toplamda 11 ara karar aldı. Bu kararlar arasında, suçtan zarar gördükleri için katılma talebinde bulunan ve mahkeme tarafından kabul edilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na davetiye çıkarılması da yer aldı. Dava dosyasının kamuoyunda geniş yankı bulması ve taraf sayısının fazlalığı göz önünde bulundurularak, duruşma öncesi ve sonrasında olası taşkınlık veya provokasyon girişimlerine karşı güvenlik tedbirleri almak için gerekli önlemlerin alınması kararlaştırıldı.

Mahkeme, duruşma salonunun içi, girişi, salonun bulunduğu koridor ile adliye binası dışında gerekli güvenlik önlemlerinin alınması için Adalet Bakanlığı Muhabere Bürosu’na yazı yazarak emniyet müdürlüğünden güvenlik tedbirleri talep edilmesini istedi.

İtirafçı Bahtiyar’a Avukat Atanması Kararlaştırıldı

Narin Güran’ın cinayetini iştirak halinde işledikleri iddia edilen amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran için hazırlanan iddianamede, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bu sanıkların savunması için 10 avukat dosyaya vekalet sundu. Ancak küçük kızı dere yatağına gizleyen itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın, şu ana kadar mahkemeye herhangi bir başvuru veya vekalet sunmadığı dikkat çekti.

Mahkeme, Bahtiyar ile ilgili aldığı ara kararında, avukatsız olduğunu ve dosyaya özel vekalet sunulmadığını belirtti. Duruşma tarihine kadar herhangi bir vekalet sunulmadığı takdirde, cinayet isnadıyla yargılanacağı için kendisine avukat atanması amacıyla baroya yazı yazılması ve CMK’dan avukat tayin edilmesi kararlaştırıldı.

Kaynak: Sözcü

Diyarbakır’da Narin Güran Davası: Duruşma Hazırlıkları ve Güvenlik Önlemleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!