1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dışişleri Bakanlığı’nda Yeni Büyükelçi Atamaları Resmileşti

Dışişleri Bakanlığı’nda Yeni Büyükelçi Atamaları Resmileşti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanlığı’nda Yeni Atamalar Resmileşti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bu yılın Temmuz ayında yeni büyükelçilere görevlerini tebliğ etmişti. Bu kapsamda, Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun Çek Cumhuriyeti’nin Prag Büyükelçisi olarak atanmasına karar verilmişti. Mevcut Prag Büyükelçisi Egemen Bağış ise merkeze çekilmişti. Söz konusu atama kararları artık resmileşti.

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yapılan büyükelçi atamalarına ilişkin kararlar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Türkiye’nin Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak atanan Metin Feyzioğlu, bu yeni görevinde önemli bir sorumluluk üstlenecektir.

Son dönemlerde Dışişleri Bakanlığı’nın geleneksel uygulamalarının dışına çıkılarak, siyasi kökenli büyükelçilerin atanması dikkat çekmektedir. Bu atamaların simge isimlerinden biri olan Egemen Bağış, 20 Eylül 2019 tarihinde Prag Büyükelçisi olarak görevlendirilmişti. Bağış, eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı olarak da tanınmakta olup, 17-25 Aralık sürecinde ortaya çıkan ve kendisine ait olduğu iddia edilen “Bakara, makara” sözleri ile gündeme gelmişti.

Bağış’ın, gazeteci Metehan Demir ile arasında geçtiği öne sürülen ses kayıtlarında, “Ben her cuma bir ayet sallıyorum. Google’a ayetleri sor, oradan salla bir tane gitsin. Bu sabah beşte çaktım bir tane. Bu Bakara iyi makara” şeklinde ifadeler kullandığı iddia edilmiştir. Bu sözler, kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.

Son olarak, Bağış, bahsi geçen ses kaydının montaj olduğunu savunarak, “Dünyanın en büyük ses laboratuvarı Londra’dadır. Ma, ka ve ra hecelerinin başka görüşmelerden alınıp montajlanarak, birleştirildiği bilimsel olarak orada da tescillenmiştir” şeklinde bir açıklama yapmıştı. Bu açıklamalar, konunun gündemde kalmasına neden olmuştur.

Kaynak: Sözcü

Dışişleri Bakanlığı’nda Yeni Büyükelçi Atamaları Resmileşti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!