1. Haberler
  2. Gündem
  3. PKK’nın TUSAŞ’a Yönelik Saldırısı ve Terörist Mine Sevjin Alçiçek’in Faaliyetleri

PKK’nın TUSAŞ’a Yönelik Saldırısı ve Terörist Mine Sevjin Alçiçek’in Faaliyetleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PKK’nın TUSAŞ’a Yönelik Saldırısı ve Terörist Mine Sevjin Alçiçek’in Ayrıntıları

Irak ve Suriye’nin kuzeyinde faaliyet gösteren terör örgütü PKK’nın üst düzey elebaşlarının tespit edilerek etkisiz hale getirildiği İnsansız Hava Araçları ile yürütülen iç güvenlik harekâtları, Irak’ın kuzeyindeki Pençe Kilit harekâtının temel taşını oluşturan Atak taarruz helikopterinin üretim merkezi olan TUSAŞ yerleşmesine düzenlenen hain saldırının detaylarını gün yüzüne çıkardı.

SÖZCÜ’nün güvenlik kaynaklarından edindiği bilgilere göre, kadın terörist Mine Sevjin Alçiçek’in Hakkâri ilinde 2015 yılında HDP Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürüttüğü, bu dönemde Hakkâri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından üç ayrı soruşturma açıldığı öğrenildi. Alçiçek’in, hakkındaki dava ve soruşturmalar nedeniyle terör örgütü PKK’nın dağ kadrosuna katıldığı bildirildi.

Mine Sevjin Alçiçek’in, PKK’nın İran, Irak ve Türkiye sınırlarını kapsayan sözde Zagros sahası içerisinde yer alan Hakkâri kırsalındaki Cilo (Buzul Dağı) Eyaletinde silahlı faaliyetlerde bulunduğu ifade edildi.

Özel Eğitim ve Askeri Faaliyetler

  • Terörist Alçiçek’in, Balkaya (Govend) ve İkiyaka (Sat) Dağları’nda bir süre barındıktan sonra, PKK’nın teröristlerini canlı bomba ve intihar saldırıları için özel eğitimlerden geçirdiği Gara Dağında uzun süre askeri ve ideolojik eğitim aldığı bildirildi.
  • Alçiçek’in, Gara Dağı’ndaki sözde Apollo Akademiler Komutanlığı adı verilen yapılanmada PKK’nın “Hêzen Taybet” adlı özel güç yapılanmasında suikast ve sabotaj üzerine branş eğitimi aldığı öğrenildi.
  • Hain saldırı sonrası üzerinde sahte kimlik bulunan kadın teröristin, metropollerde saldırı düzenlemek için uyuyan hücre olarak Gara Dağındaki sözde “Zilan Fedai Ölümsüzler Taburu”nda ağır silah ve bomba eğitimi aldığı kaydedildi.

MİT Operasyonlarına Yanıt

PKK’nın beyin takımını oluşturan yönetim kademesinin, Suriye ve Irak’ta MİT’in başarılı operasyonlarıyla anlık istihbarata dayalı nokta operasyonlarla etkisiz hale getirilmesinin ardından TUSAŞ’ı hedef seçtiği belirlendi. Kırsal alanda etkinliğini kaybeden ve eylem yapamaz hale gelen terör örgütünün, kendi müzahir tabanına güçlü ve ayakta olduğu imajını vermek için TUSAŞ saldırısını planladığı tespit edildi. Terörist Mine Sevjin Alçiçek’in “Fedai eylem” gerçekleştirmek için örgüte kendi isteğiyle öneride bulunduğu öğrenildi.

Gizli Yapılanma ve Eğitim

  • Sözde Özel güç yapılanmasında eğitim alan teröristlerin diğer teröristlerden ayrı tutulduğu, eğitimlerinin daha ağır olduğu ve özellikle askeri eğitim sırasında yüzlerinin kapalı olduğu belirtildi.
  • Bu eğitimlerin gizlilikle yürütüldüğü ve tüm katılımcıların birbirlerini tanımadıkları, bu yapının doğrudan PKK’nın sözde Merkez Karargah Komutanlığına bağlı olduğu öğrenildi.

Saldırı Planı ve Emirler

Terör örgütünün TUSAŞ’a saldırı kararını bir yıl önce aldığı istihbarat birimlerince tespit edildi. Hain saldırının planlama, keşif, istihbarat ve gözetleme çalışmalarının uyuyan hücrelerce yapıldığı ve saldırı için uygun zamanı bekledikleri belirlendi. Hain saldırının emir ve talimatını, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarında bulunan terör örgütünün 7 kişiden oluşan sözde Kuzey Sevk İdare Komutanlığı’nın verdiği öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor. İki teröristin Ankara’ya nasıl getirildiği, silah ve teçhizatın nasıl ulaştırıldığı, nerede barındıkları ve kimler tarafından himaye edildikleri gibi tüm bağlantılar en ince ayrıntısına kadar araştırılıyor.

Kaynak: SÖZCÜ

PKK’nın TUSAŞ’a Yönelik Saldırısı ve Terörist Mine Sevjin Alçiçek’in Faaliyetleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!