1. Haberler
  2. Gündem
  3. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan GÜRZ-20 Operasyonu Açıklaması

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan GÜRZ-20 Operasyonu Açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın GÜRZ-20 Operasyonları Hakkındaki Açıklamaları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımlarda, GÜRZ-20 operasyonlarına dair önemli bilgiler verdi. Yerlikaya, 31 ilde düzenlenen bu operasyonlar neticesinde terör örgütü üyesi olduğu belirlenen 176 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

176 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Operasyonun detaylarını paylaşan Yerlikaya’nın açıklamalarında öne çıkan noktalar şu şekilde sıralandı:

  • 31 ilde PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen “GÜRZ-20” operasyonları sonucunda, toplamda 176 şüpheli terör mensubu yakalanmıştır.
  • Milletimizin huzuru, birliği ve beraberliği için, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.
  • Bu operasyonlar, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı’nın koordinasyonu ile İl Emniyet Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilmiştir. Operasyonlar Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Elazığ, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kars, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Nevşehir, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tunceli ve Van illerinde gerçekleştirilmiştir.
  • Yakalanan şüphelilerin, terör örgütü içerisinde aktif olarak faaliyet gösterdikleri, terör örgütünün gençlik yapılanmasında yer aldıkları, örgüte finansman sağladıkları ve sosyal medya hesapları aracılığıyla terör propagandası yaptıkları tespit edilmiştir.
  • Ayrıca, bu kişilerin yol kapama, lastik yakma, taş/havai fişek/molotofkokteyli atma gibi çeşitli kanunsuz gösterilere katıldıkları da belirlenmiştir.
  • Operasyonlar sonucunda, çok sayıda ruhsatsız tabanca, ruhsatsız av tüfeği, büyük miktarda uyuşturucu madde ile örgütsel dokümanlar ve dijital materyaller ele geçirilmiştir.

Kaynak: Sözcü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan GÜRZ-20 Operasyonu Açıklaması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!