1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sema Göy’ün Eğitim Yolculuğu: Hayallerin Peşinden Koşmak

Sema Göy’ün Eğitim Yolculuğu: Hayallerin Peşinden Koşmak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sema Göy’ün Eğitim Yolculuğu

Edirne’de yaşayan ve bir çocuk annesi olan Sema Göy, oğlu Sefa’nın teşvikiyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılma kararı aldı. Sınavı başarıyla geçtikten sonra Trakya Üniversitesi Resim Bölümü’nün yetenek sınavını da kazandı. Resim yapmanın, uzun zamandır ertelediği bir hayali olduğunu ifade eden Göy, bu fırsatı yakaladığından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti.

Gençlere, hayallerinin peşinden koşmaları ve çok okumaları gerektiğini vurgulayan Göy, anaokulundan beri resim çizdiğini söyledi. “Resim benim ertelenmiş hayalimdi. Oğlumun ısrarıyla sınava girdim ve şimdi resim bölümü öğrencisiyim. Bu beni çok mutlu ediyor,” dedi.

Ruhunun Yaşı Genç

Okula başladığında en büyük endişesinin, genç öğrencilere uyum sağlamak olduğunu dile getiren Göy, “Bedenim 50 yaşında ama ruhum 17 gibi hissediyorum. Derslere katılmak oldukça keyifli, öğrenmekten büyük zevk alıyorum. Başlangıçta yaşı küçük olanlara ayak uydurabileceğim konusunda endişelerim vardı, ama onlarla güzel bir uyum sağladık,” diye konuştu.

Örnek Olmak İçin Çabalıyor

Örnek Olmak İçin Çabalıyor

Daha önce resimle ilgili resmi bir eğitim almadığını belirten Göy, “Herkes çizebilir, yeter ki isteyip denesinler. Çok çalışmam gerekiyor çünkü genç arkadaşlarla aynı seviyeye gelmek için çabalamalıyım. Eşim ve oğlum her zaman en büyük destekçilerim. Çevreme örnek olduğumu düşünüyorum; iş yerimde üniversite okuduğumu duyduklarında öğrenciler şaşırıyor ama aynı zamanda umutlanıyorlar,” dedi.

Gençlere Önemli Mesajlar

Gençlere okumalarının önemini vurgulayan Göy, “Okumak harika bir şey. Geç kalmışım demeden devam etsinler. Günümüzde Alzheimer gibi hastalıklara karşı da beynimizi aktif tutmak önemli. Ben de bu sayede ileride Alzheimer’ı engelleyebileceğimi düşünüyorum,” şeklinde konuştu.

Kaynak: Sözcü

Sema Göy’ün Eğitim Yolculuğu: Hayallerin Peşinden Koşmak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!